Jamai Loman vervult wensen van mensen met beperking in Over Winnaars

Televizier logo

Geplaatst op 26 Augustus om 16:36

Amusement

Bij RTL

Jamai Loman treedt in de voetsporen van Lucille Werner. De presentator maakt voor RTL4 het nieuwe programma Over Winnaars.

In Over Winnaars gaat Jamai in elk van de zeven afleveringen op pad met iemand die door ziekte of een beperking een droom, passie of ambitie heeft moeten laten varen. Met hulp van de presentator en het team rondom Over Winnaars gaan er toch deuren open die voor altijd gesloten leken te blijven.

Hans Klok

In de eerste aflevering draait het om de 36-jarige Sarah uit Emmen. Zij kreeg op haar 22e te horen dat ze MS had. Jaren later daagt Jamai haar uit om met hem af te reizen naar Las Vegas om daar op te treden in een show van Hans Klok. Ook zien we Marleen (42) uit Etten-Leur, die vijf jaar geleden tijdens haar zwangerschap beide benen verloor. Een droomreis naar Jordanië leek voor altijd onbereikbaar, maar Jamai biedt haar de helpende hand.

Stichting

"Uit ervaring weet ik dat je snel denkt dat bepaalde passies of ambities dan niet meer haalbaar zijn. In dit nieuwe tv-programma gaan wij het tegendeel bewijzen", schrijft Jamai op Instagram bij een foto van de deelnemers aan Over Winnaars. Jamai richtte zelf Stichting Overwinnaars op waarmee hij zich inzet voor mogelijkheden voor mensen met een beperking. Hij liep vorig jaar de Nijmeegse Vierdaagse als sponsorloop voor de stichting.

Over Winnaars is vanaf zondag 18 oktober om 21.30 uur te zien bij RTL 4.