Kijkers Slimste Mens vallen massaal over gedrag Bram Douwes

Televizier logo

Geplaatst op 24 Juli om 8:31

Amusement

‘De irritantste deelnemer ooit’

Nieuwkomers in De slimste mens moeten doorgaans een aflevering of wat meedraaien voordat het publiek hen omarmt. Journalist Bram Douwes doet zijn best met die traditie te breken.

Bram Douwes werkt als politiek verslaggever bij Powned, de omroep die bekend staat om zijn brutale, vrijgevochten geluid. Op basis van zijn optredens in De slimste mens afleveringen zit Douwes daar zeker op zijn plek.

Luid en duidelijk

Waar de meeste kandidaten in het begin wat schuchter ogen en nerveus de vragen van Philip Freriks beantwoorden, is Bram vanaf het eerste moment luid en duidelijk aanwezig. Om het hardst roeptoetert hij zijn antwoorden alsof er geen microfoons bestaan.

Eigen mening

Daarnaast blijkt hij ook niet te beroerd zijn eigen mening door te drukken, zelfs als hij er naast zit. Die karaktertrekken schieten menig kijker van de kennisquiz al na twee afleveringen in het verkeerde keelgat.

Alle criticasters ten spijt werd Douwes vrijdag op zijn sloffen de slimste van de dag, waardoor hij fris en fruitig maandag mag aantreden naast VVD'er Zohair El Yassini en literair journalist Lidewijde Paris. 

Bekijk ook