Kindertijd ondergaat na twintig jaar metamorfose

Televizier logo

Geplaatst op 18 december om 10:29

Amusement

Echte verhalen

Kindertijd bestaat al twintig jaar, maar KRO-NCRV vindt het tijd om vanaf 2020 een kleine metamorfose door te voeren. Voortaan zullen in het dagelijkse kleuterprogramma alleen nog echte verhalen van echte kinderen te zien zijn.

Vanaf januari 2020 zullen er ook een aantal nieuwe series starten binnen Kindertijd. Een van die series is Lekker Vies, waarin kinderen een modderpoel voor varkens maken, of helpen bij het bouwen van een beverburcht. Ook komt er een reeks met de titel Kadootje, waarin een bijzondere vriendschap wordt besproken en bezegeld met een zelfgemaakt cadeau.

Kijk mij nou

Kindertijd is vanaf 5 januari weer op elke werkdag te zien bij KRO-NCRV op NPO Zappelin. Elke aflevering zal dan afgesloten worden met Kijk mij nou, een speciaal waarin kleuters de ruimte krijgen om te laten zien wat zij nou echt leuk vinden.

Voice-over

In het nieuwe jaar zal Else Linde nog altijd als voice-over te horen zijn in het programma voor kinderen die nog niet kunnen lezen of schrijven. Roy Kuschel blijft de muziek van Kindertijd verzorgen.

Bekijk ook