KRO-NCRV slaat voor carnavalsserie handen ineen met regionale omroepen

Televizier logo

Geplaatst op 22 Januari om 17:09

Amusement

Carnavalshart

Met het oog op carnaval slaat KRO-NCRV de handen ineen met de regionale omroepen L1 en Omroep Brabant. Samen maken ze de vijfdelige serie Carnavalshart.

In de serie wordt de nadruk gelegd op wat juist wel kan tijdens carnaval in coronatijd. Zo doet de serie Tegelen aan, waar de praalwagens dit jaar binnen blijven staan. Daarentegen hebben de wagenbouwers een leuk alternatief bedacht; miniatuurwagens.

Traditie 

“Carnaval is een prachtige katholieke traditie. Wij werken graag samen met de regionale collega’s om de vele leden die wij in het zuiden hebben een heel klein beetje carnaval te laten beleven”, zegt Peter Kuipers, directievoorzitter van KRO-NCRV.

Verbinding 

Collega Renzo Veenstra van Omroep Brabant is blij met de samenwerking. “Het feest van de verbinding gaat niet door. Maar als regionale omroepen zoeken we de verbinding wel. Des te mooier dat we nu samen met KRO-NCRV en onze Limburgse collega’s er toch kunnen zijn.” 

Carnavalshart wordt van maandag 8 tot en met vrijdag 12 februari uitgezonden in het nieuwe regioblok om 18.20 uur op NPO 2.