Nieuw spelprogramma op SBS: De Alleskunner

Televizier logo

Geplaatst op 13 januari om 13:47

Amusement

Jaar gratis leven

SBS6 heeft een nieuw spelprogramma voor ons in petto op zaterdagavond. In De alleskunner strijden 100 mensen om een prachtige prijs: een jaar lang gratis leven. 
Elke aflevering worden er tien spellen gespeeld. Spellen die uitdagend, maar ook simpel zijn. En op zich is het doel heel gemakkelijk. Je hoeft alleen maar niet laatste te worden. Maar natuurlijk moet er iemand als laatste eindigen zodat er na 99 spellen iemand over is die 'de alleskunner is'. 

Cirkel

Aan het begin van iedere spelronde staan de kandidaten opgesteld in een cirkel. Daar krijgen zij uitleg over het aankomende spel door de stem van Frank Lammers (een presentator is er niet) die na elke ronde ook de verliezer naar huis zal sturen. Tijdens de spellen worden vaardigheden, behendigheid, kennis en het logisch verstand van de kandidaten op de proef gesteld. Rekenen onder druk, een blok ijs zo snel mogelijk laten smelten om een ingevroren fluitje te laten klinken. Kennis over muziek, winkelprijzen en aardrijkskunde is ook handig.

Jaarsalaris

Elke aflevering worden tien kandidaten naar huis gestuurd. In het finalespel binden de twee laatst overgebleven kandidaten de strijd met elkaar aan. De meest multi-getalenteerde deelnemer neemt na tien afleveringen van De Alleskunner de hoofdprijs van meer dan een modaal jaarsalaris in ontvangst. Dat is voor 2020 € 36.500, € 2.816 bruto per maand.
 
De alleskunner, vanaf 1 februari, iedere zaterdag om 22.00 uur bij SBS6.

Bekijk ook