Judas-acteur Gijs Naber trekt zich terug uit musicalproductie Lazarus

Televizier logo

Geplaatst op 22 Augustus om 13:43

Sterren

Te veel hooi op de vork

Gijs Naber heeft zich teruggetrokken uit de musicalproductie Lazarus. De acteur doet dit, omdat hij "de afgelopen jaren te veel hooi op mijn genomen heeft". Dragan Bakema vervangt de 39-jarige Naber.

"Een rol als deze verdient 100 procent toewijding en die kan ik nu niet geven", zegt Gijs Naber in een persbericht. "Als je constateert dat je die niet kunt geven, vind ik dat je het aan je publiek en je collega’s verplicht bent om daar open over te zijn. Ik ben enorm blij met het begrip van de producent en vind het fantastisch dat Dragan de rol van mij over gaat nemen."

Judas

Naber is vooral bekend van zijn rollen in ZwartboekZomerhitteLoftDe Heineken OntvoeringVan God LosPenozaZwarte Tulp en Redbad. De Vinkevener was onlangs nog te zien als Willem Holleeder in de serie Judas, naar het gelijknamige boek van Astrid Holleeder.

Ivo van Hove

De musical Lazarus, geschreven door David Bowie, gaat op zondag 13 oktober in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Naast hoofdrolspeler Dragan Bakema maken ook onder anderen Noortje Herlaar, Pieter Embrechts en Holly Mae Brood hun opwachting in de door Ivo van Hove geregisseerde voorstelling.

Bekijk ook