TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Een spel van graan en water, op deze poëtische wijze omschrijft Robèrt van Beckhoven brood. In Bak mee met MAX maakt hij een Italiaans kruidenbrood, een focaccia. Daarvoor gebruikt hij meel van goede kwaliteit, water, zout, gist, olijfolie en Italiaanse kruiden, geraspte kaas, olijven, verschillende tomaatjes en rozemarijn.
De olijven zijn onmisbaar in een focaccia en gaan ook in het deeg. De meesterboulanger weegt ze niet af en gooit erin hoeveel hij lekker vindt. “Maar”, waarschuwt Van Beckhoven, “overdrijf niet.”
Tijdens de bereiding legt het Heel Holland bakt-jurylid ook uit waarom water zo belangrijk is voor brood en waarom hij olijfolie nog niet meteen toevoegt. Voor overgebleven focaccia heeft Van Beckhoven een tip: die is heerlijk bij tomatensoep. (HH)
Zet op vrijdag 12 januari vanaf 16:12 uur je televisie op NPO2 om geen tip te missen.
Partnerbijdrage
Componist achter Studio Sport en Toppop tunes Tonny Eyk overleden
14:49NET5 laat alleenstaande woningzoekenden samenwonen in nieuw programma
14:14Kees Stevens doet mee aan No Way Back VIPS 2026: 'Wilde echt voor mezelf kiezen'
13:45Claude blikt in Open Casa Kerst terug op het Eurovisie Songfestival: 'Een klein soort trauma'
13:35Eva Jinek: 'Zo vier ik mijn kerst dit jaar'