TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Een spel van graan en water, op deze poëtische wijze omschrijft Robèrt van Beckhoven brood. In Bak mee met MAX maakt hij een Italiaans kruidenbrood, een focaccia. Daarvoor gebruikt hij meel van goede kwaliteit, water, zout, gist, olijfolie en Italiaanse kruiden, geraspte kaas, olijven, verschillende tomaatjes en rozemarijn.
De olijven zijn onmisbaar in een focaccia en gaan ook in het deeg. De meesterboulanger weegt ze niet af en gooit erin hoeveel hij lekker vindt. “Maar”, waarschuwt Van Beckhoven, “overdrijf niet.”
Tijdens de bereiding legt het Heel Holland bakt-jurylid ook uit waarom water zo belangrijk is voor brood en waarom hij olijfolie nog niet meteen toevoegt. Voor overgebleven focaccia heeft Van Beckhoven een tip: die is heerlijk bij tomatensoep. (HH)
Zet op vrijdag 12 januari vanaf 16:12 uur je televisie op NPO2 om geen tip te missen.
Het vijfde seizoen van De Erfgenaam is nu al gedeeltelijk te zien bij Videoland
10:44Cheyenne Löhnen en Ingmar van den Broek verlaten GTST voor modellencarrière in Mexico
10:29Video: vreest André van Duin dat Heel Holland Bakt ook wegbezuinigd wordt?
10:16De startdatum van het tweede seizoen Anoniem is bekend
09:49Onlangs overleden René Karst nog te zien in nieuw seizoen De Slimste Mens