TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Een spel van graan en water, op deze poëtische wijze omschrijft Robèrt van Beckhoven brood. In Bak mee met MAX maakt hij een Italiaans kruidenbrood, een focaccia. Daarvoor gebruikt hij meel van goede kwaliteit, water, zout, gist, olijfolie en Italiaanse kruiden, geraspte kaas, olijven, verschillende tomaatjes en rozemarijn.
De olijven zijn onmisbaar in een focaccia en gaan ook in het deeg. De meesterboulanger weegt ze niet af en gooit erin hoeveel hij lekker vindt. “Maar”, waarschuwt Van Beckhoven, “overdrijf niet.”
Tijdens de bereiding legt het Heel Holland bakt-jurylid ook uit waarom water zo belangrijk is voor brood en waarom hij olijfolie nog niet meteen toevoegt. Voor overgebleven focaccia heeft Van Beckhoven een tip: die is heerlijk bij tomatensoep. (HH)
Zet op vrijdag 12 januari vanaf 16:12 uur je televisie op NPO2 om geen tip te missen.
Komende week in GTST: Herhaalde huilbuien en de poerende praatstok
19:02Deze BN'ers doen mee aan het nieuwe RTL 4-programma Pandora
18:32Alles wat je moet weten over het tweede seizoen van misdaadserie Anoniem
16:16Floortje Dessing: 'Op weg naar het échte einde van de wereld'
15:11WK Darts 2026: zo kijk je gratis naar de eerste twee rondes