TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Wie het beste van de Turkse keuken wil proeven, moet naar Gaziantep. Özkan Akyol gaat het in De Neven van Eus zelf ondervinden bij zijn bezoek aan de zuidelijk gelegen stad.
In Gaziantep vinden tientallen Turkse gerechten hun oorsprong: klassiekers als baklava, kebab en Turkse pizza, maar ook minder bekende, zoals de met lamsbout verrijkte ontbijtsoep beyran. Zijn keuken - waar in Gaziantep een museum aan gewijd is - is een van de toonaangevendste ter wereld. In 2015 benoemde Unesco de stad tot ‘capital of taste’, ofwel ‘hoofdstad van de smaak’.
Akyol ontdekt niet alleen smaak, maar vooral andere facetten van de gastronomie. Sommige inwoners van Gaziantep kennen gerechten identiteit of status toe, anderen beweren dat voedsel medicinale krachten heeft.
Dit gebeurt er met de plek van Loretta Schrijver in The Masked Singer
08:46Dit zijn alle Zomergasten van 2025
08:18De TV van gisteren: Kijkers zien verrassende wending in De Moeite Waard?!
20:40Radar (AVROTROS) voegt Dzifa Kusenuh toe aan presentatieteam
20:02Producent Flikken Rotterdam herkent zich niet in aantijgingen Huub Stapel