Televisie
Van baklava tot beyran in De Neven van Eus
Judith Regeling
  ·  ![Özkan Akyol voor De Neven van Eus](https://tvgidsassets.nl/v336/upload/d/de-neven-van-eus-406693931.jpg)
Wie het beste van de Turkse keuken wil proeven, moet naar Gaziantep. Özkan Akyol gaat het in De Neven van Eus zelf ondervinden bij zijn bezoek aan de zuidelijk gelegen stad.
Gaziantep
In Gaziantep vinden tientallen Turkse gerechten hun oorsprong: klassiekers als baklava, kebab en Turkse pizza, maar ook minder bekende, zoals de met lamsbout verrijkte ontbijtsoep beyran. Zijn keuken - waar in Gaziantep een museum aan gewijd is - is een van de toonaangevendste ter wereld. In 2015 benoemde Unesco de stad tot ‘capital of taste’, ofwel ‘hoofdstad van de smaak’.
Özkan Akyol
Akyol ontdekt niet alleen smaak, maar vooral andere facetten van de gastronomie. Sommige inwoners van Gaziantep kennen gerechten identiteit of status toe, anderen beweren dat voedsel medicinale krachten heeft.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 11:38Deze presentator vervangt Jan Versteegh in De Bondgenoten
11:13Huub Stapel duikt in leven polderpioniers voor nieuwe serie Het Nieuwe Land
10:00Dit staat er te gebeuren tijdens de Openingsceremonie van de Olympische Spelen 2024
09:59Een unicum in dit seizoen van Ik Weet Er Alles Van
09:36Cupido schiet weer mis voor Boer Zoek Vrouw-boer Haico