Televisie
Van baklava tot beyran in De Neven van Eus
Judith Regeling
  ·  Wie het beste van de Turkse keuken wil proeven, moet naar Gaziantep. Özkan Akyol gaat het in De Neven van Eus zelf ondervinden bij zijn bezoek aan de zuidelijk gelegen stad.
Gaziantep
In Gaziantep vinden tientallen Turkse gerechten hun oorsprong: klassiekers als baklava, kebab en Turkse pizza, maar ook minder bekende, zoals de met lamsbout verrijkte ontbijtsoep beyran. Zijn keuken - waar in Gaziantep een museum aan gewijd is - is een van de toonaangevendste ter wereld. In 2015 benoemde Unesco de stad tot ‘capital of taste’, ofwel ‘hoofdstad van de smaak’.
Özkan Akyol
Akyol ontdekt niet alleen smaak, maar vooral andere facetten van de gastronomie. Sommige inwoners van Gaziantep kennen gerechten identiteit of status toe, anderen beweren dat voedsel medicinale krachten heeft.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsWelke musicalproductie gaat er met meeste beeldjes vandoor tijdens het Musical Awards Gala 2024?
Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg rollen de rode loper uit voor de grootste musicaltalenten van Nederland tijdens het Musical Awards Gala 2024. Zo maken Buddy Vedder en Simone Kleinsma kans op een beeldje voor hun hoofdrol in een originele productie.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 13:19Alles wat je moet weten over GLORY 91 op Videoland
11:47Zangeres S10 twee jaar lang gevolgd voor documentaire
11:00Donna uit De Bondgenoten doorbreekt het stilzwijgen: 'Mijn relatie is uit'
10:10Dit programma vervangt Goede Tijden, Slechte Tijden vanaf juni 2024
09:11Tooske Ragas wordt de vaste vervanger van Jan Versteegh in De Bondgenoten