TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Wie het beste van de Turkse keuken wil proeven, moet naar Gaziantep. Özkan Akyol gaat het in De Neven van Eus zelf ondervinden bij zijn bezoek aan de zuidelijk gelegen stad.
In Gaziantep vinden tientallen Turkse gerechten hun oorsprong: klassiekers als baklava, kebab en Turkse pizza, maar ook minder bekende, zoals de met lamsbout verrijkte ontbijtsoep beyran. Zijn keuken - waar in Gaziantep een museum aan gewijd is - is een van de toonaangevendste ter wereld. In 2015 benoemde Unesco de stad tot ‘capital of taste’, ofwel ‘hoofdstad van de smaak’.
Akyol ontdekt niet alleen smaak, maar vooral andere facetten van de gastronomie. Sommige inwoners van Gaziantep kennen gerechten identiteit of status toe, anderen beweren dat voedsel medicinale krachten heeft.
Partnerbijdrage
Claude blikt in Open Casa Kerst terug op het Eurovisie Songfestival: 'Een klein soort trauma'
13:35Eva Jinek: 'Zo vier ik mijn kerst dit jaar'
13:16Dit programma vervangt Oogappels op de woensdagavond van NPO 1
10:36Johan Derksen: 'Yvonne Coldeweijer is uitgespeeld bij Talpa'
10:31Deze BN’ers komen voorbij in het nieuwe seizoen van De Geknipte Gast