TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Wie het beste van de Turkse keuken wil proeven, moet naar Gaziantep. Özkan Akyol gaat het in De Neven van Eus zelf ondervinden bij zijn bezoek aan de zuidelijk gelegen stad.
In Gaziantep vinden tientallen Turkse gerechten hun oorsprong: klassiekers als baklava, kebab en Turkse pizza, maar ook minder bekende, zoals de met lamsbout verrijkte ontbijtsoep beyran. Zijn keuken - waar in Gaziantep een museum aan gewijd is - is een van de toonaangevendste ter wereld. In 2015 benoemde Unesco de stad tot ‘capital of taste’, ofwel ‘hoofdstad van de smaak’.
Akyol ontdekt niet alleen smaak, maar vooral andere facetten van de gastronomie. Sommige inwoners van Gaziantep kennen gerechten identiteit of status toe, anderen beweren dat voedsel medicinale krachten heeft.
De TV van gisteren: spectaculaire ontknoping Wie is de Mol? en hoge kijkcijfers The Tribute
06:47Vanavond op TV: Glasland, Expeditie Robinson, Mean Girls
00:01Advent dag 21 | Win een Heel Holland Bakt-outfit voor in de keuken
20:32Dit zijn de Mol, de winnaar en de verliezer van Wie Is de Mol? 2025
11:38Nieuw seizoen Lieve Gordon en Andy op komst: 'Wij gaan door'