Televisie
Van baklava tot beyran in De Neven van Eus
Judith Regeling
  ·  
Wie het beste van de Turkse keuken wil proeven, moet naar Gaziantep. Özkan Akyol gaat het in De Neven van Eus zelf ondervinden bij zijn bezoek aan de zuidelijk gelegen stad.
Gaziantep
In Gaziantep vinden tientallen Turkse gerechten hun oorsprong: klassiekers als baklava, kebab en Turkse pizza, maar ook minder bekende, zoals de met lamsbout verrijkte ontbijtsoep beyran. Zijn keuken - waar in Gaziantep een museum aan gewijd is - is een van de toonaangevendste ter wereld. In 2015 benoemde Unesco de stad tot ‘capital of taste’, ofwel ‘hoofdstad van de smaak’.
Özkan Akyol
Akyol ontdekt niet alleen smaak, maar vooral andere facetten van de gastronomie. Sommige inwoners van Gaziantep kennen gerechten identiteit of status toe, anderen beweren dat voedsel medicinale krachten heeft.
Wat je verder niet mag missen
Alle tips
Het vijfde seizoen van de comedyserie Ghosts kijk je bij BBC First
Als je geen genoeg kunt krijgen van Ghosts dan ben je bij BBC First aan het juiste adres.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 06:47Vanavond op TV: De avond van de mensenrechten, Expeditie Robinson, Tropic Thunder
06:00Advent dag 10 | De leukste Nederlandse kerstfilms en series om direct te kijken
11:25Nieuwe reeks Het Jachtseizoen in het voorjaar van 2024 bij SBS6
11:11Kijkers spotten 'prinses Amalia' in publiek bij Beau
09:59De TV van gisteren: 1,1 miljoen kijkers voor RTL Boulevard-interview Matthijs van Nieuwkerk