TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Wie het beste van de Turkse keuken wil proeven, moet naar Gaziantep. Özkan Akyol gaat het in De Neven van Eus zelf ondervinden bij zijn bezoek aan de zuidelijk gelegen stad.
In Gaziantep vinden tientallen Turkse gerechten hun oorsprong: klassiekers als baklava, kebab en Turkse pizza, maar ook minder bekende, zoals de met lamsbout verrijkte ontbijtsoep beyran. Zijn keuken - waar in Gaziantep een museum aan gewijd is - is een van de toonaangevendste ter wereld. In 2015 benoemde Unesco de stad tot ‘capital of taste’, ofwel ‘hoofdstad van de smaak’.
Akyol ontdekt niet alleen smaak, maar vooral andere facetten van de gastronomie. Sommige inwoners van Gaziantep kennen gerechten identiteit of status toe, anderen beweren dat voedsel medicinale krachten heeft.
Partnerbijdrage
Bijzondere ode aan Joost Prinsen in Met het Mes op Tafel: 'Hij keek nog altijd'
15:08Diederik Ebbinge en Leo Blokhuis ook dit jaar het duo van Top 2000 a gogo
14:56Nu te zien op Videoland: Kom Je Bij Me Eten? VIPS - De Verhulstjes
14:11Video: Kinderen van Pauline Wingelaar in shock: 'Het is gewoon mama?!'
14:02Deze koppels doen mee aan Hunted