TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Wie het beste van de Turkse keuken wil proeven, moet naar Gaziantep. Özkan Akyol gaat het in De Neven van Eus zelf ondervinden bij zijn bezoek aan de zuidelijk gelegen stad.
In Gaziantep vinden tientallen Turkse gerechten hun oorsprong: klassiekers als baklava, kebab en Turkse pizza, maar ook minder bekende, zoals de met lamsbout verrijkte ontbijtsoep beyran. Zijn keuken - waar in Gaziantep een museum aan gewijd is - is een van de toonaangevendste ter wereld. In 2015 benoemde Unesco de stad tot ‘capital of taste’, ofwel ‘hoofdstad van de smaak’.
Akyol ontdekt niet alleen smaak, maar vooral andere facetten van de gastronomie. Sommige inwoners van Gaziantep kennen gerechten identiteit of status toe, anderen beweren dat voedsel medicinale krachten heeft.
Partnerbijdrage
De TV van gisteren: Wie Is de Mol?-kijkers op het puntje van hun stoel bij spannende eliminatie
06:47Vanavond op TV: Ruben en de verborgen strijd van Myanmar, Gooische vrouwen, A Thousand Words
10:40De TV van gisteren: RTL dendert als een trein over NPO 1 dat historisch slechte avond beleefde
10:10Beau van Erven Dorens over vertrek Renze: 'Ontzettend jammer'
09:40Diederik Jekel schrikt van kritiek op deelnemers Zwaard van Damocles: 'Het is maar een spelletje!'