TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
In de jaren 20 van de vorige eeuw maakte Nederland kennis met een heel nieuwe keuken. Yvette van Boven gaat in De Streken van Van Boven naar Rotterdam, waar het eerste Chinees-Indische restaurant zijn deuren opende.
Sindsdien hebben hele generaties zich verlekkerd aan een al dan niet afgehaalde rijsttafel, babi pangang of nasi goreng. Het is dan ook niet gek dat het Chinees-Indische restaurant in 2021 werd uitgeroepen tot Nederlands immaterieel erfgoed, van de uitgebreide menukaart tot de vraag of de klant er sambal bij wil.
Maar er is ook reden tot zorg: het aantal restaurants daalt. Nu zijn er zo’n 1600, de verwachting is dat dit er in 2025 nog maar 1400 zullen zijn. Bovendien is 'de Chinees' steeds minder in trek bij Nederlanders. Van Boven zoekt uit waarom.
Partnerbijdrage
Kijkers gaan los over eerste aflevering De Hanslers: van de Piste naar de Playa
21:05Bijzondere ode aan Joost Prinsen in Met het Mes op Tafel: 'Hij keek nog altijd'
15:08Diederik Ebbinge en Leo Blokhuis ook dit jaar het duo van Top 2000 a gogo
14:56Nu te zien op Videoland: Kom Je Bij Me Eten? VIPS - De Verhulstjes
14:11Video: Kinderen van Pauline Wingelaar in shock: 'Het is gewoon mama?!'