TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
In de jaren 20 van de vorige eeuw maakte Nederland kennis met een heel nieuwe keuken. Yvette van Boven gaat in De Streken van Van Boven naar Rotterdam, waar het eerste Chinees-Indische restaurant zijn deuren opende.
Sindsdien hebben hele generaties zich verlekkerd aan een al dan niet afgehaalde rijsttafel, babi pangang of nasi goreng. Het is dan ook niet gek dat het Chinees-Indische restaurant in 2021 werd uitgeroepen tot Nederlands immaterieel erfgoed, van de uitgebreide menukaart tot de vraag of de klant er sambal bij wil.
Maar er is ook reden tot zorg: het aantal restaurants daalt. Nu zijn er zo’n 1600, de verwachting is dat dit er in 2025 nog maar 1400 zullen zijn. Bovendien is 'de Chinees' steeds minder in trek bij Nederlanders. Van Boven zoekt uit waarom.
Partnerbijdrage
Deze programma's rondom Sinterklaas mag je niet missen
14:25Linda en Ivan Kraan uit Een Huis Vol verwachten tiende kind
13:23Carlo Boszhard over nieuw seizoen The Masked Singer zonder Loretta Schrijver: 'We benoemen ons verdriet'
12:12De Verhulstjes keren in december terug met 'magische kerstspecial'
11:16Waylon kritisch over nieuwe protocollen The Voice: 'Sfeer van wantrouwen'