TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
In de jaren 20 van de vorige eeuw maakte Nederland kennis met een heel nieuwe keuken. Yvette van Boven gaat in De Streken van Van Boven naar Rotterdam, waar het eerste Chinees-Indische restaurant zijn deuren opende.
Sindsdien hebben hele generaties zich verlekkerd aan een al dan niet afgehaalde rijsttafel, babi pangang of nasi goreng. Het is dan ook niet gek dat het Chinees-Indische restaurant in 2021 werd uitgeroepen tot Nederlands immaterieel erfgoed, van de uitgebreide menukaart tot de vraag of de klant er sambal bij wil.
Maar er is ook reden tot zorg: het aantal restaurants daalt. Nu zijn er zo’n 1600, de verwachting is dat dit er in 2025 nog maar 1400 zullen zijn. Bovendien is 'de Chinees' steeds minder in trek bij Nederlanders. Van Boven zoekt uit waarom.
Acteur Paul van Gorcum, de baron uit Bassie & Adriaan, op 91-jarige leeftijd overleden
11:55Vanaf deze datum is Watch Your Back met Soy Kroon te zien op NPO Start
10:51Slecht nieuws stapelt zich op voor Alex uit Over Mijn Lijk
10:02VIPS racen van de helling in Te Land, Ter Zee en in de Lucht Winterspecial
10:00Kees Prins zei vooral 'ja' tegen het tweede seizoen van BuZa vanwege het geld