TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
In de jaren 20 van de vorige eeuw maakte Nederland kennis met een heel nieuwe keuken. Yvette van Boven gaat in De Streken van Van Boven naar Rotterdam, waar het eerste Chinees-Indische restaurant zijn deuren opende.
Sindsdien hebben hele generaties zich verlekkerd aan een al dan niet afgehaalde rijsttafel, babi pangang of nasi goreng. Het is dan ook niet gek dat het Chinees-Indische restaurant in 2021 werd uitgeroepen tot Nederlands immaterieel erfgoed, van de uitgebreide menukaart tot de vraag of de klant er sambal bij wil.
Maar er is ook reden tot zorg: het aantal restaurants daalt. Nu zijn er zo’n 1600, de verwachting is dat dit er in 2025 nog maar 1400 zullen zijn. Bovendien is 'de Chinees' steeds minder in trek bij Nederlanders. Van Boven zoekt uit waarom.
Alles over de Gouden Televizier-Ring 2026
10:07Ewout Genemans reageert op onrust rondom online komen van Bureau Utrecht
09:50Familie Kraan neemt afscheid van Een Huis Vol Emigreert
08:23De TV van gisteren: Kijkers worden beroerd van de termen 'vriend' en 'broer' in Bureau Utrecht
06:47Vanavond op TV: In de voetsporen van de jaren 80, Oogappels, The Hobbit: The Desolation of Smaug