TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
In de jaren 20 van de vorige eeuw maakte Nederland kennis met een heel nieuwe keuken. Yvette van Boven gaat in De Streken van Van Boven naar Rotterdam, waar het eerste Chinees-Indische restaurant zijn deuren opende.
Sindsdien hebben hele generaties zich verlekkerd aan een al dan niet afgehaalde rijsttafel, babi pangang of nasi goreng. Het is dan ook niet gek dat het Chinees-Indische restaurant in 2021 werd uitgeroepen tot Nederlands immaterieel erfgoed, van de uitgebreide menukaart tot de vraag of de klant er sambal bij wil.
Maar er is ook reden tot zorg: het aantal restaurants daalt. Nu zijn er zo’n 1600, de verwachting is dat dit er in 2025 nog maar 1400 zullen zijn. Bovendien is 'de Chinees' steeds minder in trek bij Nederlanders. Van Boven zoekt uit waarom.
Partnerbijdrage
De TV van gisteren: Ruim 3,1 miljoen euro opgehaald voor Oekraïne dankzij Even Tot Hier
06:47Vanavond op TV: Top 2000 quiz, vtwonen weer verliefd op je huis, Blades of Glory
11:43Johan Derksen: 'Heb me kapot geërgerd aan Maarten van Rossem bij Pauw & De Wit' (video)
11:20Robert de Hoog onder de indruk van Pierre Bokma in Videoland-serie Sleepers
10:44Leonie ter Braak start eerder met presentatie RTL Tonight