TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
In de jaren 20 van de vorige eeuw maakte Nederland kennis met een heel nieuwe keuken. Yvette van Boven gaat in De Streken van Van Boven naar Rotterdam, waar het eerste Chinees-Indische restaurant zijn deuren opende.
Sindsdien hebben hele generaties zich verlekkerd aan een al dan niet afgehaalde rijsttafel, babi pangang of nasi goreng. Het is dan ook niet gek dat het Chinees-Indische restaurant in 2021 werd uitgeroepen tot Nederlands immaterieel erfgoed, van de uitgebreide menukaart tot de vraag of de klant er sambal bij wil.
Maar er is ook reden tot zorg: het aantal restaurants daalt. Nu zijn er zo’n 1600, de verwachting is dat dit er in 2025 nog maar 1400 zullen zijn. Bovendien is 'de Chinees' steeds minder in trek bij Nederlanders. Van Boven zoekt uit waarom.
De streamingtip van de week: Hjem Til Jul seizoen 3
13:14Peter uit De Hanslers krijgt deze opvallende tips van kijkers
11:26Hoe is het toch met Herman Kortekaas (95) uit Peppi en Kokki?
10:49Terugkijken: Denise snapt helemaal niets van haar stage op het terras en moeder Mo heeft kritiek
09:50Familie Lopez maakt comeback in Een Huis Vol