TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Stukjes witvis, voorzien van een paneerlaagje en meestal geserveerd met ravigotte- of remouladesaus: wie een willekeurige viskraam bezoekt in Nederland, treft er gegarandeerd kibbeling aan. In De Streken van Van Boven leert Yvette van Boven waar de perfecte kibbeling aan moet voldoen en graaft ze in de geschiedenis van de Nederlandse snack.
De gefrituurde vis heeft wat weg van Joodse viskoekjes, maar hoe zit dat precies? En wanneer kwam de kibbeling voor het eerst op de markt?
De oorsprong van de naam is wel algemeen bekend. Die komt van 'kabeljauwwang', die visboeren een paar eeuwen geleden gebruikten voor hun kibbeling. Tegenwoordig is dat wel anders. Zo krijg je bij de ene viskraam misschien wel kibbeling van schelvis, en bij de andere van heek of koolvis.
Dit zijn de winnaars van Het blok 2025: 'Spannend!'
22:42Emoties lopen op in finale De Verraders: 'Ik vertrouwde jullie echt'
22:22Suzan en Freek alsnog te zien in nieuw seizoen The Voice of Holland
20:13Angela de Jong stopt met haar televisiecolumns: 'Tijd voor iets anders'
16:03Alles wat je wil weten over Petra de Leeuw (60) uit B&B Vol Liefde 2025