TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Stukjes witvis, voorzien van een paneerlaagje en meestal geserveerd met ravigotte- of remouladesaus: wie een willekeurige viskraam bezoekt in Nederland, treft er gegarandeerd kibbeling aan. In De Streken van Van Boven leert Yvette van Boven waar de perfecte kibbeling aan moet voldoen en graaft ze in de geschiedenis van de Nederlandse snack.
De gefrituurde vis heeft wat weg van Joodse viskoekjes, maar hoe zit dat precies? En wanneer kwam de kibbeling voor het eerst op de markt?
De oorsprong van de naam is wel algemeen bekend. Die komt van 'kabeljauwwang', die visboeren een paar eeuwen geleden gebruikten voor hun kibbeling. Tegenwoordig is dat wel anders. Zo krijg je bij de ene viskraam misschien wel kibbeling van schelvis, en bij de andere van heek of koolvis.
Woeste Grond en Een Huis Vol zijn maandag en dinsdag niet te zien en dit is de reden
10:29Alex uit OML kiest voor risicovolle operatie: 'Het is alles of niets'
10:12Zo vieren de Een Huis Vol-gezinnen kerst: tradities, gezelligheid en familietijd
08:23De TV van gisteren: Broers van 94 en 100 herenigd: kerst-tv levert weer kippenvelmomenten op
01:11Komende week in GTST: Vlammend venijnvuurwerk en de notoire nieuwjaarskater