TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Stukjes witvis, voorzien van een paneerlaagje en meestal geserveerd met ravigotte- of remouladesaus: wie een willekeurige viskraam bezoekt in Nederland, treft er gegarandeerd kibbeling aan. In De Streken van Van Boven leert Yvette van Boven waar de perfecte kibbeling aan moet voldoen en graaft ze in de geschiedenis van de Nederlandse snack.
De gefrituurde vis heeft wat weg van Joodse viskoekjes, maar hoe zit dat precies? En wanneer kwam de kibbeling voor het eerst op de markt?
De oorsprong van de naam is wel algemeen bekend. Die komt van 'kabeljauwwang', die visboeren een paar eeuwen geleden gebruikten voor hun kibbeling. Tegenwoordig is dat wel anders. Zo krijg je bij de ene viskraam misschien wel kibbeling van schelvis, en bij de andere van heek of koolvis.
RTL verplaatst B&B Vol Liefde: De Aftrap
08:00Carlo Boszhard haalt herinneringen op aan Viola Holt: 'Het gemak waarmee zij schakelde, was meesterlijk'
07:58Opsporing Verzocht verhuist naar de maandagavond
07:53De TV van gisteren: Laatste aflevering Chateau Meiland scoort prima kijkcijfers
07:00GTST Spoilers - maandag 24 t/m donderdag 27 november 2025