TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Stukjes witvis, voorzien van een paneerlaagje en meestal geserveerd met ravigotte- of remouladesaus: wie een willekeurige viskraam bezoekt in Nederland, treft er gegarandeerd kibbeling aan. In De Streken van Van Boven leert Yvette van Boven waar de perfecte kibbeling aan moet voldoen en graaft ze in de geschiedenis van de Nederlandse snack.
De gefrituurde vis heeft wat weg van Joodse viskoekjes, maar hoe zit dat precies? En wanneer kwam de kibbeling voor het eerst op de markt?
De oorsprong van de naam is wel algemeen bekend. Die komt van 'kabeljauwwang', die visboeren een paar eeuwen geleden gebruikten voor hun kibbeling. Tegenwoordig is dat wel anders. Zo krijg je bij de ene viskraam misschien wel kibbeling van schelvis, en bij de andere van heek of koolvis.
Op deze dertiende dag van onze adventskalender brengen we je zeker geen ongeluk, want we mogen in samenwerking met Kesbeke een rijkgevuld cadeaupakket weggeven.
Deze programma's en films kijk je op eerste kerstdag 2025
15:00Deze programma's en films kijk je op kerstavond 2025
14:48Met het Mes op Tafel sluit 2025 spetterend af met feestelijke oudejaarsspecial
14:45Deze BN'ers zitten volgens jullie in de pakken van The Masked Singer 2025
14:28Kerstpret met Gert, Ellen, Viktor en Marie: special De Verhulstjes binnenkort op Videoland