TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Stukjes witvis, voorzien van een paneerlaagje en meestal geserveerd met ravigotte- of remouladesaus: wie een willekeurige viskraam bezoekt in Nederland, treft er gegarandeerd kibbeling aan. In De Streken van Van Boven leert Yvette van Boven waar de perfecte kibbeling aan moet voldoen en graaft ze in de geschiedenis van de Nederlandse snack.
De gefrituurde vis heeft wat weg van Joodse viskoekjes, maar hoe zit dat precies? En wanneer kwam de kibbeling voor het eerst op de markt?
De oorsprong van de naam is wel algemeen bekend. Die komt van 'kabeljauwwang', die visboeren een paar eeuwen geleden gebruikten voor hun kibbeling. Tegenwoordig is dat wel anders. Zo krijg je bij de ene viskraam misschien wel kibbeling van schelvis, en bij de andere van heek of koolvis.
Partnerbijdrage
De feestdagen worden dit jaar extra bijzonder op BBC NL. Met nieuwe kerstspecials van Death in Paradise, Beyond Paradise en Call the Midwife staat de zender garant voor spanning, warmte en ontroering.
Meer bezuinigingen bij Omroep MAX: deze tv-programma’s zijn de dupe
13:57Startdatum van nieuw seizoen Urk! bekend
13:20Tunnelvisie met Thomas: Nathan Rutjes is de Mol en dit zijn alle hints
13:12RTL komt met serie over snelweg A4
12:47Toiletjuffrouw Joke uit Oh Oh Den Haag bij Shownieuws: 'Die met die grote ballen'