TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Stukjes witvis, voorzien van een paneerlaagje en meestal geserveerd met ravigotte- of remouladesaus: wie een willekeurige viskraam bezoekt in Nederland, treft er gegarandeerd kibbeling aan. In De Streken van Van Boven leert Yvette van Boven waar de perfecte kibbeling aan moet voldoen en graaft ze in de geschiedenis van de Nederlandse snack.
De gefrituurde vis heeft wat weg van Joodse viskoekjes, maar hoe zit dat precies? En wanneer kwam de kibbeling voor het eerst op de markt?
De oorsprong van de naam is wel algemeen bekend. Die komt van 'kabeljauwwang', die visboeren een paar eeuwen geleden gebruikten voor hun kibbeling. Tegenwoordig is dat wel anders. Zo krijg je bij de ene viskraam misschien wel kibbeling van schelvis, en bij de andere van heek of koolvis.
Dit moet je weten over de kandidaten van Maestro 2025/2026
09:22De TV van gisteren: spectaculaire ontknoping Wie is de Mol? en hoge kijkcijfers The Tribute
06:47Vanavond op TV: Glasland, Expeditie Robinson, Mean Girls
00:01Advent dag 21 | Win een Heel Holland Bakt-outfit voor in de keuken
20:32Dit zijn de Mol, de winnaar en de verliezer van Wie Is de Mol? 2025