Televisie
Yvette van Boven graaft in de geschiedenis van de kibbeling
Janine van Rooden
  ·  ![Yvette van Boven](https://tvgidsassets.nl/v336/upload/d/de-streken-van-van-boven-450340621.jpg)
Stukjes witvis, voorzien van een paneerlaagje en meestal geserveerd met ravigotte- of remouladesaus: wie een willekeurige viskraam bezoekt in Nederland, treft er gegarandeerd kibbeling aan. In De Streken van Van Boven leert Yvette van Boven waar de perfecte kibbeling aan moet voldoen en graaft ze in de geschiedenis van de Nederlandse snack.
Kibbeling
De gefrituurde vis heeft wat weg van Joodse viskoekjes, maar hoe zit dat precies? En wanneer kwam de kibbeling voor het eerst op de markt?
De oorsprong van de naam is wel algemeen bekend. Die komt van 'kabeljauwwang', die visboeren een paar eeuwen geleden gebruikten voor hun kibbeling. Tegenwoordig is dat wel anders. Zo krijg je bij de ene viskraam misschien wel kibbeling van schelvis, en bij de andere van heek of koolvis.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 11:38Deze presentator vervangt Jan Versteegh in De Bondgenoten
11:13Huub Stapel duikt in leven polderpioniers voor nieuwe serie Het Nieuwe Land
10:00Dit staat er te gebeuren tijdens de Openingsceremonie van de Olympische Spelen 2024
09:59Een unicum in dit seizoen van Ik Weet Er Alles Van
09:36Cupido schiet weer mis voor Boer Zoek Vrouw-boer Haico