TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Stukjes witvis, voorzien van een paneerlaagje en meestal geserveerd met ravigotte- of remouladesaus: wie een willekeurige viskraam bezoekt in Nederland, treft er gegarandeerd kibbeling aan. In De Streken van Van Boven leert Yvette van Boven waar de perfecte kibbeling aan moet voldoen en graaft ze in de geschiedenis van de Nederlandse snack.
De gefrituurde vis heeft wat weg van Joodse viskoekjes, maar hoe zit dat precies? En wanneer kwam de kibbeling voor het eerst op de markt?
De oorsprong van de naam is wel algemeen bekend. Die komt van 'kabeljauwwang', die visboeren een paar eeuwen geleden gebruikten voor hun kibbeling. Tegenwoordig is dat wel anders. Zo krijg je bij de ene viskraam misschien wel kibbeling van schelvis, en bij de andere van heek of koolvis.
Partnerbijdrage
B&B Vol Liefde Petra en Lieske hinten op eigen tv-programma
10:12Manuel Venderbos hoopt op comeback bij Shownieuws in 2026: 'Nog stille hoop'
10:09De streamingtip van de week: Goodbye June op Netflix
09:33Cheyenne Löhnen verrast door GTST-exit: 'Ik had graag langer willen blijven'
08:17De TV van gisteren: Kijkers vol lof over interview van Humberto Tan met Martijn Krabbé