TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
“Deeg, boter, deeg, boter.” Jurylid Paul Hollywood geeft in de deegweek van The Great British Bake Off de bakkers alvast dé tip mee voor het maken van een dauphinoise pithivier. Voor deze Franse gesloten taart is de basis bladerdeeg. Hollywood zegt dat de kandidaten aan het ruwe deeg steeds wat bevroren boter moeten toevoegen.
Hij ziet bij deze technische opdracht graag een dauphinoise pithivier met aardappels, gekarameliseerde ui en een blauwekaassaus. Dauphinoise is een gerecht uit de Dauphiné, een streek in Zuidoost-Frankrijk. De taart is vernoemd naar de stad Pithiviers. Wat bakken de deelnemers ervan?
De twee andere opdrachten zijn hartige picknickpasteitjes en als spektakelstuk decoratieve zoete taarten, zoals die te vinden zijn in een exclusieve winkel.
Deze aflevering van The Great British Bake Off zie je op vrijdag 19 juli vanaf 18:50 uur bij MAX op NPO1.
'BNNVARA werkt aan grote nieuwe improvisatieshow'
10:24Startdatum nieuwe documentaireserie Tygo Gernandt bekend
10:10Stem VANAF NU voor de Televizier-Ring Jeugd 2025
10:10Dit zijn de zeven gekwalificeerden van de Televizier-Ring Impact 2025
10:05Deze 30 programma's maken nog altijd kans op de Gouden Televizier-Ring 2025