TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
“Deeg, boter, deeg, boter.” Jurylid Paul Hollywood geeft in de deegweek van The Great British Bake Off de bakkers alvast dé tip mee voor het maken van een dauphinoise pithivier. Voor deze Franse gesloten taart is de basis bladerdeeg. Hollywood zegt dat de kandidaten aan het ruwe deeg steeds wat bevroren boter moeten toevoegen.
Hij ziet bij deze technische opdracht graag een dauphinoise pithivier met aardappels, gekarameliseerde ui en een blauwekaassaus. Dauphinoise is een gerecht uit de Dauphiné, een streek in Zuidoost-Frankrijk. De taart is vernoemd naar de stad Pithiviers. Wat bakken de deelnemers ervan?
De twee andere opdrachten zijn hartige picknickpasteitjes en als spektakelstuk decoratieve zoete taarten, zoals die te vinden zijn in een exclusieve winkel.
Deze aflevering van The Great British Bake Off zie je op vrijdag 19 juli vanaf 18:50 uur bij MAX op NPO1.
Judith en Debbie zijn samen met hun mannen duidelijk de grote favorieten van kijkers B&B Vol Liefde: Hoe is het nu met?
20:28Recap van B&B Vol Liefde: Hoe is het nu met?
14:49Video: Rob Kamphues geeft een kijkje achter de schermen bij De Allesweter VIPS
14:20Video: René Froger vertelt over Duitse avontuur van de familie
14:03Opnames voor nieuwe afleveringen Oh, Wat Een Jaar! bijna van start