Televisie
Janny van der Heijden ondergaat een MRI-scan in eerste aflevering Voeding en Ons Brein
Judith Regeling
  ·    ·  
LAATSTE UPDATE: 09-02-23 16:36
Als culinair journalist, fijnproever en jurylid in Heel Holland Bakt weet Janny van der Heijden als geen ander wat lekker is. In haar nieuwe programma Voeding en Ons Brein gaat ze een stapje verder en belicht ze de wetenschappelijke kant van eten.
Voeding en Ons Brein
Een lekkere maaltijd kan mensen intens blij maken, vooral als er veel vet en suiker in verwerkt is. Uit onderzoek blijkt dat deze smaakmakers een explosie aan de geluksstof dopamine veroorzaken in het brein, die te vergelijken is met het gebruik van nicotine en alcohol. Eten kan dus wel degelijk een onweerstaanbare, verslavende werking hebben. Janny neemt de proef op de som en ondergaat een MRI-scan in het Donders Instituut in Nijmegen. Zo ontdekt ze op welk soort voeding haar lichaam het heftigst reageert.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 10:07De Bauers maken ook veel indruk op Johan Derksen
08:52De TV van gisteren: Vajèn van den Bosch blaast kijkers omver met optreden tijdens Musical Awards Gala
06:47Vanavond op TV: 90's dance, Het jachtseizoen, Rogue Assassin
00:11Komende week in GTST: Elitaire erfenissen en de kunstige keuze
15:43Bij deze BN'ers gaat Art Rooijakkers dit seizoen over de vloer