Televisie
Janny van der Heijden ondergaat een MRI-scan in eerste aflevering Voeding en Ons Brein
Judith Regeling
  ·    ·  
LAATSTE UPDATE: 09-02-23 16:36

Als culinair journalist, fijnproever en jurylid in Heel Holland Bakt weet Janny van der Heijden als geen ander wat lekker is. In haar nieuwe programma Voeding en Ons Brein gaat ze een stapje verder en belicht ze de wetenschappelijke kant van eten.
Voeding en Ons Brein
Een lekkere maaltijd kan mensen intens blij maken, vooral als er veel vet en suiker in verwerkt is. Uit onderzoek blijkt dat deze smaakmakers een explosie aan de geluksstof dopamine veroorzaken in het brein, die te vergelijken is met het gebruik van nicotine en alcohol. Eten kan dus wel degelijk een onweerstaanbare, verslavende werking hebben. Janny neemt de proef op de som en ondergaat een MRI-scan in het Donders Instituut in Nijmegen. Zo ontdekt ze op welk soort voeding haar lichaam het heftigst reageert.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 14:18Chiara uit Big Brother 2023 is het zat en haalt flink uit: 'Ik wil mijn leven terug'
13:42Dure maand voor Peter Gillis
12:50Tekeningen van Kees Momma op de markt
12:16Kijkers hebben nu al genoeg van déze deelnemer in Temptation Island: Love or Leave
12:10Deze deelnemers hebben Een Jaar van Je Leven inmiddels verlaten