TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Als culinair journalist, fijnproever en jurylid in Heel Holland Bakt weet Janny van der Heijden als geen ander wat lekker is. In haar nieuwe programma Voeding en Ons Brein gaat ze een stapje verder en belicht ze de wetenschappelijke kant van eten.
Een lekkere maaltijd kan mensen intens blij maken, vooral als er veel vet en suiker in verwerkt is. Uit onderzoek blijkt dat deze smaakmakers een explosie aan de geluksstof dopamine veroorzaken in het brein, die te vergelijken is met het gebruik van nicotine en alcohol. Eten kan dus wel degelijk een onweerstaanbare, verslavende werking hebben. Janny neemt de proef op de som en ondergaat een MRI-scan in het Donders Instituut in Nijmegen. Zo ontdekt ze op welk soort voeding haar lichaam het heftigst reageert.
Partnerbijdrage
De TV van gisteren: Kijkers kritisch op eerste aflevering van De Hanslers: Van de Piste naar de Playa
07:00GTST Spoilers - maandag 1 t/m donderdag 4 december 2025
06:47Vanavond op TV: Vier handen op één buik, MasterChef Australië: Dessert masters, I, Robot
21:56Kijkers gaan los over eerste aflevering De Hanslers: van de Piste naar de Playa
21:05Bijzondere ode aan Joost Prinsen in Met het Mes op Tafel: 'Hij keek nog altijd'