TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Als culinair journalist, fijnproever en jurylid in Heel Holland Bakt weet Janny van der Heijden als geen ander wat lekker is. In haar nieuwe programma Voeding en Ons Brein gaat ze een stapje verder en belicht ze de wetenschappelijke kant van eten.
Een lekkere maaltijd kan mensen intens blij maken, vooral als er veel vet en suiker in verwerkt is. Uit onderzoek blijkt dat deze smaakmakers een explosie aan de geluksstof dopamine veroorzaken in het brein, die te vergelijken is met het gebruik van nicotine en alcohol. Eten kan dus wel degelijk een onweerstaanbare, verslavende werking hebben. Janny neemt de proef op de som en ondergaat een MRI-scan in het Donders Instituut in Nijmegen. Zo ontdekt ze op welk soort voeding haar lichaam het heftigst reageert.
Partnerbijdrage
Winnaar Gouden Televizier-Ring 2025: Vandaag Inside
13:08Albert Verlinde beantwoordt prangende vraag in Vandaag Inside: 'Zou je terug willen?'
11:32Video: Hoe zit het nu tussen Lieske en Petra uit B&B Vol Liefde 2025?
11:20Terugkijken: Ilse DeLange brengt een eerbetoon aan alle overleden sterren
11:19Patty Brard over nieuwe aanbiedingen: 'Het is natuurlijk altijd een eer als je wordt gevraagd'