Televisie
Janny van der Heijden ondergaat een MRI-scan in eerste aflevering Voeding en Ons Brein
Judith Regeling
  ·    ·  
LAATSTE UPDATE: 09-02-23 16:36

Als culinair journalist, fijnproever en jurylid in Heel Holland Bakt weet Janny van der Heijden als geen ander wat lekker is. In haar nieuwe programma Voeding en Ons Brein gaat ze een stapje verder en belicht ze de wetenschappelijke kant van eten.
Voeding en Ons Brein
Een lekkere maaltijd kan mensen intens blij maken, vooral als er veel vet en suiker in verwerkt is. Uit onderzoek blijkt dat deze smaakmakers een explosie aan de geluksstof dopamine veroorzaken in het brein, die te vergelijken is met het gebruik van nicotine en alcohol. Eten kan dus wel degelijk een onweerstaanbare, verslavende werking hebben. Janny neemt de proef op de som en ondergaat een MRI-scan in het Donders Instituut in Nijmegen. Zo ontdekt ze op welk soort voeding haar lichaam het heftigst reageert.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 12:56RTL 4 komt met een eenmalige wintereditie van Casa di Beau
12:03Dit is de nieuwe startdatum van het AVROTROS-programma Born Winners
10:56Veertig jaar na de moord: driedelige documentaire over Kerwin Duinmeijer
10:30Tussenstand eerste kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2024
10:29Catherine Keyl weet na zeven weken pijn lijden eindelijk wat haar mankeert
De tv van gisteren
Meer tv 29 novDe TV van gisteren: Boerderij van Dorst met Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager doorslaand succes
De nieuwste reviews
Meer reviews 14 novCANAL+ komt terug naar Nederland met een nieuw streamingplatform
8 novPodcast #45: Ferry de Serie, All the Light We Cannot See, Sly (Netflix) & Fingernails (Apple TV+)
8 novDe TV van gisteren: Kijkers vol bewondering voor politie in goedbekeken Bureau Rotterdam