TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Als culinair journalist, fijnproever en jurylid in Heel Holland Bakt weet Janny van der Heijden als geen ander wat lekker is. In haar nieuwe programma Voeding en Ons Brein gaat ze een stapje verder en belicht ze de wetenschappelijke kant van eten.
Een lekkere maaltijd kan mensen intens blij maken, vooral als er veel vet en suiker in verwerkt is. Uit onderzoek blijkt dat deze smaakmakers een explosie aan de geluksstof dopamine veroorzaken in het brein, die te vergelijken is met het gebruik van nicotine en alcohol. Eten kan dus wel degelijk een onweerstaanbare, verslavende werking hebben. Janny neemt de proef op de som en ondergaat een MRI-scan in het Donders Instituut in Nijmegen. Zo ontdekt ze op welk soort voeding haar lichaam het heftigst reageert.
Tineke Schouten maakt haar opwachting in Volle Zalen: 'Cornald Maas is een goede vragensteller'
09:47Video: Monique maakt ex-schoondochter Denise belachelijk: ‘Je kan ook gewoon praten’
09:23De TV van gisteren: Martijn Koning openhartig over Eva Jinek-rel in Boerderij van Dorst: ‘Nog steeds moeilijk mee’
00:52Komende week in GTST: Verloochende verwondingen en de afgekapte avances
15:07Video: Dit zijn de eerste beelden van Dames in de Dop met twee oud-deelnemers van De Bondgenoten