TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Als culinair journalist, fijnproever en jurylid in Heel Holland Bakt weet Janny van der Heijden als geen ander wat lekker is. In haar nieuwe programma Voeding en Ons Brein gaat ze een stapje verder en belicht ze de wetenschappelijke kant van eten.
Een lekkere maaltijd kan mensen intens blij maken, vooral als er veel vet en suiker in verwerkt is. Uit onderzoek blijkt dat deze smaakmakers een explosie aan de geluksstof dopamine veroorzaken in het brein, die te vergelijken is met het gebruik van nicotine en alcohol. Eten kan dus wel degelijk een onweerstaanbare, verslavende werking hebben. Janny neemt de proef op de som en ondergaat een MRI-scan in het Donders Instituut in Nijmegen. Zo ontdekt ze op welk soort voeding haar lichaam het heftigst reageert.
Tipje van de sluier opgelicht over special Appeltje voor de Dorst na laatste Oogappels-aflevering
12:37Nicolette en Edson onthullen geheimen van de Eilandraad
10:15Rik van de Westelaken presenteerde bijna het Eurovisie Songfestival 2021: 'Ik was stand-in'
09:48Jean-Paul uit B&B Vol Liefde heeft toch nog de liefde gevonden
09:26Sinan Can komt met documentaire over man die meevocht in Oekraïne