TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Als culinair journalist, fijnproever en jurylid in Heel Holland Bakt weet Janny van der Heijden als geen ander wat lekker is. In haar nieuwe programma Voeding en Ons Brein gaat ze een stapje verder en belicht ze de wetenschappelijke kant van eten.
Een lekkere maaltijd kan mensen intens blij maken, vooral als er veel vet en suiker in verwerkt is. Uit onderzoek blijkt dat deze smaakmakers een explosie aan de geluksstof dopamine veroorzaken in het brein, die te vergelijken is met het gebruik van nicotine en alcohol. Eten kan dus wel degelijk een onweerstaanbare, verslavende werking hebben. Janny neemt de proef op de som en ondergaat een MRI-scan in het Donders Instituut in Nijmegen. Zo ontdekt ze op welk soort voeding haar lichaam het heftigst reageert.
Partnerbijdrage
B&B Vol Liefde Petra en Lieske hinten op eigen tv-programma
10:12Manuel Venderbos hoopt op comeback bij Shownieuws in 2026: 'Nog stille hoop'
10:09De streamingtip van de week: Goodbye June op Netflix
09:33Cheyenne Löhnen verrast door GTST-exit: 'Ik had graag langer willen blijven'
08:17De TV van gisteren: Kijkers vol lof over interview van Humberto Tan met Martijn Krabbé