TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Als culinair journalist, fijnproever en jurylid in Heel Holland Bakt weet Janny van der Heijden als geen ander wat lekker is. In haar nieuwe programma Voeding en Ons Brein gaat ze een stapje verder en belicht ze de wetenschappelijke kant van eten.
Een lekkere maaltijd kan mensen intens blij maken, vooral als er veel vet en suiker in verwerkt is. Uit onderzoek blijkt dat deze smaakmakers een explosie aan de geluksstof dopamine veroorzaken in het brein, die te vergelijken is met het gebruik van nicotine en alcohol. Eten kan dus wel degelijk een onweerstaanbare, verslavende werking hebben. Janny neemt de proef op de som en ondergaat een MRI-scan in het Donders Instituut in Nijmegen. Zo ontdekt ze op welk soort voeding haar lichaam het heftigst reageert.
Video: Els reageert op breuk Robert Jan en Suzanne (B&B Vol Liefde)
08:43De TV van gisteren: Kijkers Het Perfecte Plaatje op Reis zijn het met elkaar eens: ‘Allemaal doorgestoken kaart’
21:09De winnaar en grote afwezige van finale Het Perfecte Plaatje Op Reis 2025
20:33Suzanne van B&B Vol Liefde in RTL Boulevard: 'Robert Jan is grens over gegaan'
20:04AVROTROS deelt eerste beelden en startdatum van Het Gouden Uur seizoen 2