TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
De spareribs, braadworstjes, hamburgers en vleesspiezen kunnen wel inpakken. Tegenwoordig doet de chique vleeseter daar niet meer aan; die eet rundvlees met exotische namen zoals bavette en picanha. In de eerste aflevering van een nieuwe reeks Keuringsdienst van waarde willen de keurders weleens weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. Want aan zo'n hip stuk rundvlees hangt natuurlijk wel een ander prijskaartje dan aan een pondje half-om-half.
Hoe kan het dat slagers deze 'nieuwe' stukken vlees eerder over het hoofd zagen? En waar komt dat vlees vandaan? Uit verschillende windstreken, blijkt. Picanha - de bil van een rund - is erg populair in Zuid-Amerika. De Franse bavette (vinkenlap) is afkomstig uit de zogeheten 'vang' aan de onderkant van het rund.
Partnerbijdrage
Nieuwe SBS6-datingshow op komst
09:15SBS6 komt met nieuw zaterdagavondprogramma: Let’s play ball
08:13De TV van gisteren: Kijkers genieten van 5 mei-concert
08:00Carlo Boszhard trots op zijn partner Herald Adolfs: 'Wel vier keer terug gezien'
07:00GTST Spoilers - maandag 12 t/m donderdag 15 mei 2025