Nieuws
Vlees in de kuip
De spareribs, braadworstjes, hamburgers en vleesspiezen kunnen wel inpakken. Tegenwoordig doet de chique vleeseter daar niet meer aan; die eet rundvlees met exotische namen zoals bavette en picanha. In de eerste aflevering van een nieuwe reeks Keuringsdienst van waarde willen de keurders weleens weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. Want aan zo'n hip stuk rundvlees hangt natuurlijk wel een ander prijskaartje dan aan een pondje half-om-half.
Nieuw vlees?
Hoe kan het dat slagers deze 'nieuwe' stukken vlees eerder over het hoofd zagen? En waar komt dat vlees vandaan? Uit verschillende windstreken, blijkt. Picanha - de bil van een rund - is erg populair in Zuid-Amerika. De Franse bavette (vinkenlap) is afkomstig uit de zogeheten 'vang' aan de onderkant van het rund.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 13:29KRO-NCRV maakt vierdelige documentaireserie over impact MH17-ramp
12:18Sander Lantinga was de eerste keus voor Eurovisie Songfestival-commentaar
12:10Zien: zo ging het eraan toe achter de schermen bij de eerste halve finale van het Songfestival
11:05Alles over de Gouden Televizier-Ring verkiezing 2024
10:49Kijkers moeten nog even wennen aan het Songfestival-commentaar van Jacqueline Govaert