TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
De spareribs, braadworstjes, hamburgers en vleesspiezen kunnen wel inpakken. Tegenwoordig doet de chique vleeseter daar niet meer aan; die eet rundvlees met exotische namen zoals bavette en picanha. In de eerste aflevering van een nieuwe reeks Keuringsdienst van waarde willen de keurders weleens weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. Want aan zo'n hip stuk rundvlees hangt natuurlijk wel een ander prijskaartje dan aan een pondje half-om-half.
Hoe kan het dat slagers deze 'nieuwe' stukken vlees eerder over het hoofd zagen? En waar komt dat vlees vandaan? Uit verschillende windstreken, blijkt. Picanha - de bil van een rund - is erg populair in Zuid-Amerika. De Franse bavette (vinkenlap) is afkomstig uit de zogeheten 'vang' aan de onderkant van het rund.
Partnerbijdrage
Het aftellen is begonnen: Sleepers keert bijna terug en na die snoeiharde cliffhanger is de spanning groter dan ooit. Wat staat Martin Oudkerk te wachten in het nieuwe seizoen nu alle zekerheden zijn weggevaagd?
Albert Heijn Kerstreclame 2025: Jeroen van Koningsbrugge straalt twee keer
08:15De TV van gisteren: Sint brengt meerdere bezoekjes op Nederlandse tv
06:47Vanavond op TV: Protection, De bondgenoten, The Help
06:00Advent dag 6 | Leef mee met de kandidaten van Vals Spel op Videoland
22:05Dit zijn de afvallers van de vierde aflevering van The Masked Singer 2025