TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
De spareribs, braadworstjes, hamburgers en vleesspiezen kunnen wel inpakken. Tegenwoordig doet de chique vleeseter daar niet meer aan; die eet rundvlees met exotische namen zoals bavette en picanha. In de eerste aflevering van een nieuwe reeks Keuringsdienst van waarde willen de keurders weleens weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. Want aan zo'n hip stuk rundvlees hangt natuurlijk wel een ander prijskaartje dan aan een pondje half-om-half.
Hoe kan het dat slagers deze 'nieuwe' stukken vlees eerder over het hoofd zagen? En waar komt dat vlees vandaan? Uit verschillende windstreken, blijkt. Picanha - de bil van een rund - is erg populair in Zuid-Amerika. De Franse bavette (vinkenlap) is afkomstig uit de zogeheten 'vang' aan de onderkant van het rund.
Partnerbijdrage
Het aftellen is begonnen: Sleepers keert bijna terug en na die snoeiharde cliffhanger is de spanning groter dan ooit. Wat staat Martin Oudkerk te wachten in het nieuwe seizoen nu alle zekerheden zijn weggevaagd?
Vincent Visser genoot van korte terugkeer als Valentijn Sanders in GTST
10:22Cillian Murphy terug als Tommy Shelby: nieuwe Peaky Blinders-film in maart op Netflix
09:43Video: Jan Smit brengt duet met Paul de Leeuw alsnog uit na succesvolle Beste Zangers-optreden
09:04Jumbo Kerstreclame 2025: komt ene Roderick de kerst van Frank Lammers verstieren?
09:03Slecht nieuws van B&B Vol Liefde-eigenaar Bram: 'Lig op de intensive care'