Nieuws
Vlees in de kuip
De spareribs, braadworstjes, hamburgers en vleesspiezen kunnen wel inpakken. Tegenwoordig doet de chique vleeseter daar niet meer aan; die eet rundvlees met exotische namen zoals bavette en picanha. In de eerste aflevering van een nieuwe reeks Keuringsdienst van waarde willen de keurders weleens weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. Want aan zo'n hip stuk rundvlees hangt natuurlijk wel een ander prijskaartje dan aan een pondje half-om-half.
Nieuw vlees?
Hoe kan het dat slagers deze 'nieuwe' stukken vlees eerder over het hoofd zagen? En waar komt dat vlees vandaan? Uit verschillende windstreken, blijkt. Picanha - de bil van een rund - is erg populair in Zuid-Amerika. De Franse bavette (vinkenlap) is afkomstig uit de zogeheten 'vang' aan de onderkant van het rund.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsPartnerbijdrage
Geniet elk weekend van een dubbele dosis FBI op Paramount Network
De weekenden worden vanaf nu nog spannender voor liefhebbers van misdaadseries, want Paramount Network komt met een heugelijke aankondiging. Na elke film, die rond 22:00 uur voorbij zal zijn, zullen ze maar liefst twee afleveringen uitzenden van FBI.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 11:35Nieuw seizoen Make Up Your Mind op komst
10:28Komt Een Man Bij De Dokter keert terug voor zesde reeks
10:14Huub Stapel en Nynke de Jong maken Het Vuur van de Friezen
09:31De TV van gisteren: Liefde voor het landgoed goed voor zilver op primetime
06:47Vanavond op TV: Safe home, Oh, wat een jaar!, From Dusk Till Dawn