Tip
Nu te zien: De stormachtige opkomst van Billie Eilish

Geplaatst op 26 Februari, 12:12

Op Apple TV+

Karrenvrachten prijzen, miljarden streams en fans over de hele wereld: Billie Eilish kreeg het in no time voor elkaar. Maar hoe ziet het leven van de jonge zangeres eruit na die plotselinge roem?

Plotseling was ze daar: Billie Eilish. Het Amerikaanse tienermeisje leverde in 2019 met When we fall asleep, where do we go? een van de meest besproken albums van de afgelopen jaren af. Van tienermeisjes tot 'serieuze’ muziekliefhebbers: heel veel mensen waren diep onder de indruk van het muzikale talent van het jonge meisje. Billie werd een megaster.

Billie Eilish: The world's a little blurry

Maar wat doet de plotselinge populariteit met zo'n meisje, dat is de vraag waar het om draait in de documentaire Billie Eilish: The world's a little blurry? Veel tienersterren krijgen door de onverwachte roem immers maar al te vaak psychische problemen. Zie bijvoorbeeld ook Britney. De documentairemaker laat zien hoe Billie en haar familie dit soort toestanden proberen te voorkomen en volgt haar tijdens haar tour, bij de opnames van nieuwe nummers en thuis, bij haar familie.

Sinds

 26 februari op Apple TV+