Tip
Black is king: visueel spektakel van Beyoncé nu op Disney+

Geplaatst op 10 Augustus, 10:00

Beyoncé brengt een eerbetoon aan de zwarte cultuur en de zwarte mens. Ze doet dit met een visueel album, Black is king, dat als thema de zoektocht van een jonge koning naar zijn kroon heeft gekregen.

Hoe kijk je Disney+? Nou zo!

Beyoncé trakteert haar fans op een interessante verrassing: de megaster komt onverwacht met nieuw werk. Black is king heet het, en het betreft een ‘visueel album’, met als vertrekpunt de muziek die Beyoncé voor de kaskraker The Lion King maakte. Hoe dit precies uitpakt, is lastig te omschrijven, maar zie het als een hele lange videoclip, al doet deze omschrijving de artistieke productie natuurlijk geen recht.

Pharell en Kelly Rowland

Naast muziek is er op Black is king heel veel aandacht voor de vormgeving en heeft het een duidelijke boodschap. Beyoncé wil er het verhaal mee vertellen van de reizen van zwarte families door de tijd heen en een eerbetoon brengen aan haar voorouders. Ook wil ze laten zien hoe krachtig de zwarte bevolking is. Ze gebruikt hiervoor de zwarte stemmen van nu, zoals Pharell, Kelly Rowland, manlief Jay-Z en natuurlijk haar eigen stem.

Vanaf 31 juli op Disney+