Tip
Bont girl: ‘Dom bontje’ Famke Louise gaat undercover in China

Geplaatst op 12 januari, 20:44

Videoland-tip

Famke Louise kreeg nogal wat kritiek te verstouwen toen ze onlangs op haar Instagram-account poseerde naast een stapel bontjassen. Het was voor haar modelabel FL meldde ze, tot woede van veel van haar volgers.

Die woede blijkt niet terecht: de vlogger blijkt met een heel ander doel naar de Chinese bonthandelaren gegaan te zijn: ze wil de misstanden in deze sector aan de kaak stellen in haar nieuwe Videoland-documentaire Bont girl. Dat doet ze samen met een documentairemaker en twee dierenactivisten. Samen gaan ze naar het Chinese binnenland om te laten zien hoe het bont wordt ‘gekweekt’ en ‘geoogst’ dat in Nederland op de kragen van zoveel jassen is te zien.

Wakker worden

Famke Louise had voorheen een beroerde reputatie op bontgebied, en de dierenbeschermingsorganisatie riep haar in 2018 vanwege haar voorkeur voor het dragen van dierenvachten zelfs uit tot Dom Bontje van het jaar. “Nadat ik werd uitgeroepen als Dom Bontje, wilde ik met mijn eigen ogen zien hoe het eraan toegaat in de bontindustrie. Ik had hier destijds totaal geen besef van. Met deze documentaire hoop ik dat andere mensen ook wakker worden en geen bont meer dragen.

Bont girl staat vanaf nu te zien op Videoland

Bekijk ook