Tip
De man met de hamer: Vader en zoon Krabbé samen op Videoland

Geplaatst op 22 Juli, 12:48

Martijn en Jeroen

Jeroen én Martijn Krabbé spelen samen in deze serie uit 2013. Zoon Kasper staat na twintig jaar afwezigheid totaal onverwacht op de stoep bij het veilinghuis van zijn vader.

Meer van Nederlandse bodem? Check hier de beste Nederlandse films ooit gemaakt!

Arend de Leeuw bestiert al jaren een veilinghuis. Dan staat er een jongeman op de stoep die verdraaid veel op hem lijkt en zegt zijn zoon Kasper te zijn. Arend vraagt zich ernstig af of dit klopt. In de loop van de serie komt er allerlei oud zeer naar boven.

Martijn Krabbé 'fantastisch' als acteur

Dat Arend en Kasper zo veel op elkaar lijken, is geen toeval. De rollen komen voor rekening van vader Jeroen en zoon Martijn Krabbé, die voor deze serie een eenmalig uitstapje naar het acteervak maakte. Niet onverdienstelijk, vertelde zijn vader in een interview met Televizier in 2013. "Ik vond het fantastisch. Dat klinkt slijmerig, maar het is zo. Heel bijzonder om te zien hoe Martijn, die een grote ster is op een ander vlak, zich ongelooflijk snel aanpaste aan het acteervak. De andere acteurs kwamen na een draaidag ook naar me toe om te zeggen hoe fantastisch Martijn het deed. Olga Zuiderhoek zei dat werken met hem een feest was.”

De serie staat nu op Videoland. Een trailer is helaas niet beschikbaar.