Tip
Ridderfilm The Last Duel met Matt Damon en Adam Driver volgende week al op Disney+

Guidinc logo

Geplaatst op 25 november, 15:32

Het epische ridderdrama The Last Duel heeft grote sterren, een megabudget en kreeg goede recensies. Toch flopte de film in de bioscoop. Met een abonnement op Disney+ zit je goed, want daar kun je de film volgende week al bekijken.

De nieuwste film van Ridley Scott (Alien, Blade Runner, The Martian) vertelt een verhaal van verraad en wraak in het Frankrijk van de 14de eeuw. Ridder Jean de Carrouges (Matt Damon) daagt zijn vriend en schildknaap Jacques le Gris (Adam Driver) uit tot een duel wanneer zijn vrouw Marguerite (Jodie Comer) Jacques ervan beschuldigt haar te hebben verkracht. De film toont de gebeurtenissen die voorafgaan aan het noodlottige duel.

The Last Duel

Met een budget van 100 miljoen dollar en geweldige hoofdrolspelers zou je denken dat The Last Duel een gegarandeerde bioscoophit is. Toch bracht hij wereldwijd maar zo'n 27 miljoen in het laatje; waarschijnlijk net voldoende om de twee sterren te betalen.

Volgens regisseur Ridley Scott lag dat niet aan zijn film of aan de marketing, maar aan millennials en hun smartphones die niet meer naar de bios willen. "De millennial wil helemaal niets te weten komen, tenzij het ze wordt verteld via een smartphone," brieste de regisseur (83) in een interview.

1 december op Disney+

Hoe dan ook: millennial of niet, vanaf 1 december kun je The Last Duel gewoon lekker thuis kijken als onderdeel van je Disney+ abonnement. Kijk hem op je tv of op je smartphone, ons maakt het niet uit.

Bekijk ook