Tip
Opfrisser voor seizoen 2 op Netflix: alle sleutels uit Locke & Key en hun magische krachten

Guidinc logo

Geplaatst op 18 oktober, 15:10

Op vrijdag 22 oktober staat het langverwachte tweede seizoen van Locke & Key op Netflix. De serie draait om Bode, Kinsey en Tyler, de kinderen van de familie Locke die met hun moeder Nina terugkeren naar het huis waar hun vermoorde vader is opgegroeid. In het mooie maar spookachtige Key House ontdekken ze een groot aantal sleutels met magische krachten.

De succesvolle Netflix-serie is de verfilming van een stripreeks die werd geschreven door Joe Hill en getekend door Gabriel Godríguez. In de 'Locke & Key' strips, die bestaan uit een hoofdreeks en een aantal losse verhalen, komen meer dan dertig magische sleutels voorbij. Deze spelen niet allemaal een even grote rol, en komen ook zeker niet allemaal voor in het eerste seizoen van de tv-serie. Sommige sleutels werden voor de serie gecombineerd, andere werden erbij verzonnen.

Seizoen 2

Om je geheugen om te frissen zetten we de belangrijkste sleutels onder elkaar, in de volgorde waarin ze in het eerste seizoen worden gevonden. Een mooie opfrisser voordat je aan seizoen twee begint! 

 

Anywhere Key - Overalsleutel

Deze sleutel met een kroon van zes cirkels brengt je overal waar je naartoe wilt, zolang je de bestemming maar kunt voorstellen in je gedachten. Bode ontdekt deze sleutel in de armband van zijn oudere zus Kinsey. Hij gebruikt hem om naar de ijssalon te gaan. Maar de sleutel heeft natuurlijk veel krachtiger toepassingen, wat duidelijk wordt als hij in verkeerde handen valt.

 

Mirror Key - Spiegelsleutel

Een van de engste sleutels is versierd met een spiegelbeeld en werkt in combinatie met spiegels. Als de sleutel erin wordt gestoken, verschijnt je spiegelbeeld, dat je naar binnen probeert te lokken. Levensgevaarlijk, want achter de spiegel ligt de 'gevangenis van het ik'. Terugkeren zonder hulp is onmogelijk.

 

Head Key - Hoofdsleutel

De meest iconische van alle sleutels heeft de vorm van een hoofd. Hij opent een sleutelgat in iemands nek, en als hij daarin wordt gestoken opent hij diens geest. Er verschijnt een deur die toegang geeft tot de ideeën en gedachten in de geopende geest, die zich openbaren als echte voorwerpen en soms levende wezens. Ook is het mogelijk om via de deur herinneringen of emoties weg te halen of toe te voegen, wat de sleutel erg gevaarlijk maakt.

 

Matchstick Key - Vuursleutel

De sleutel met de vlam kan worden gebruikt om vuur te maken of door deuren heen te branden. Aan het begin van seizoen een is de sleutel in het bezit van Mark Cho, die hem gebruikt om zichzelf in een vuurbom te veranderen. Later belandt hij in verkeerde handen. 

 

Ghost Key - Geestsleutel

Met deze sleutel, versierd met een doodshoofd, kan een bepaalde deur in Key House worden geopend. Wie vervolgens door de deur loopt, wordt een geest die zich vrij van het lichaam kan bewegen. Het lichaam blijft als een lappenpop op de grond liggen. De jonge Bode ontdekt het geheim van de sleutel en gebruikt hem om rond te kunnen vliegen.

 

Echo Key - Echosleutel

Deze sleutel kan mensen terugbrengen van de dood. Zoals de naam al doet vermoeden is het niet exact dezelfde persoon, maar een vervormde kopie.

 

Music Box Key - Muziekdoossleutel

In de piano vinden Kinsey en Tyler deze sleutel, versierd met de G-sleutel die je tegenkomt op een notenbalk. Hij opent een muziekdoos die een liedje speelt. Ieder die dit liedje hoort moet gehoorzamen aan de bevelen van de persoon met de sleutel. Kinsey ontdekt hoe de sleutel werkt en gebruikt hem om een medescholier voor schut te zetten; een voorbeeld van hoe veel sleutels als wapen kunnen worden gebruikt. 

 

Plant Key - Plantsleutel 

Op het kerkhof van Key House vinden Kinsey en Tyler deze met een bloem versierde sleutel, die een verzameling glazen potten openbaart. Hierin zitten herinneringen, die voornamelijk afkomstig zijn van oom Duncan. Als Bode de herinneringen aan hem toont, blijkt Duncan al deze gebeurtenissen te zijn vergeten.

 

Mending Key - Herstelsleutel

De sleutel die Bode vindt in een naaimachine heeft de vorm van een esculaap en past op een speciale kast. Als er iets in de kast wordt gestopt dat stuk is, wordt het op magische wijze gerepareerd. Nina, de moeder van de familie Locke, ontdekt hoe de sleutel werkt en demonstreert de werking met een kapot boek. Later blijken de sleutel en de kast ook met gewonde mensen te werken.

 

Omega Key - Omegasleutel

De Omegasleutel heeft de vorm van de laatste letter van het Griekse alfabet en opent de Omegapoort in de zeegrotten.

 

Identity Key - Identiteitssleutel

Met deze sleutel, die een ring van gezichtjes heeft, kan de eigenaar zijn of haar identiteit en geslacht veranderen. Hiervoor opent zich een sleutelgat onder de kin van de eigenaar.

 

Shadow Key - Schaduwsleutel

Deze sleutel ziet eruit als een kaars op een kandelaar. Het is de sleutel die hoort bij de Crown of Shadows (Schaduwkroon). Wie deze kroon draagt heeft het bevel over een legertje van duistere schaduwmonsters met grote krachten.

 

TL;DR

De meeste sleutels komen ook voorbij in dit handige Netflix-filmpje.

 

Bekijk ook