Tip
Nieuw op Netflix: Operation varsity blues: The college admissions scandal

Geplaatst op 20 Maart, 12:00

Alles voor je kind

Een slimmerik vond een gat in het toelatingsbeleid van Amerikaanse topuniversiteiten en werd stinkend rijk. Tot hij werd betrapt.

In de VS is het zo dat de beste universiteiten de slimste kinderen selecteren. Maar er zijn ook andere manieren om te worden toegelaten. Bijvoorbeeld uitblinken in sport. En dat is nu precies het achterdeurtje dat Rick Singer gebruikte om een van de grootste onderwijsschandalen uit de Amerikaanse geschiedenis op poten te zetten.

Rijke mensen die voor hun bloedje een plek op zo'n prestigieuze uni wilden, schoven Singer een dikke cheque toe. Die verzon valse sportprofielen voor de kinderen en kocht daarmee universiteitsfunctionarissen om. Dat de 1 meter 60 lange scholier in kwestie nog nooit een bal door de ring had gegooid, deed niet terzake: die basketbalbeurs kreeg hij.

In Singers klantenkring bevonden zich ook actrices Lori Loughlin (Full house) en Felicitiy Huffman (Desperate housewives). Uiteindelijk kwam de zwendel uit, en verdwenen Singer en een fiks aantal klanten achter de tralies.  De documentaire Operation varsity blues: The college admissions scandal belicht deze zaak.

Vanaf 17 maart op Netflix