Tip
Kostuumdrama's Poldark en Victoria nu te zien op Disney+

Guidinc logo

Geplaatst op 25 november, 14:15

Stilletjes is Disney+ zijn catalogus aan het uitbreiden, en niet alleen met tekenfilms en superhelden. Deze week verschenen de geliefde kostuumdrama's Poldark en Victoria bij de streamingdienst. Alle afleveringen van alle seizoenen kun je direct bekijken.

Kostuumdrama's met een historisch of romantisch tintje (Downton Abbey), of zelfs een vleugje fantasy (Outlander) zijn razend populair. Disney+ voegde deze week twee Britse topseries toe waar de fans heel blij van zullen worden.

Poldark

Zo verschenen alle vijf seizoenen van Poldark in de catalogus. Deze historische dramaserie van de BBC is gebaseerd op de boeken van Winston Graham. Je ziet Aidan Turner in de titelrol van Ross Poldark, een voormalig Brits kapitein die eind 18de eeuw thuiskomt van een verloren oorlog. Hij keert terug naar de winderige kust van Cornwall, waar hij merkt dat er heel wat veranderd is. Dan valt zijn oog op de jonge Demelza (Eleanor Tomlinson), die aanvankelijk bij Ross in dienst komt als keukenmeid maar al snel een veel grotere rol in zijn leven krijgt.

Poldark is vaak een beetje soapachtig en zit vol verwijzingen naar historische gebeurtenissen, maar is bovenal superromantisch.  

Victoria

Ook nieuw op Disney+ is Victoria, een Brits historisch drama over de jonge jaren van de koningin. Op haar achttiende krijgt Victoria (de charmante Jenna Coleman) te horen dat ze de Britse troon moet bestijgen. Het is 1837 en het Britse rijk staat aan het begin van een periode van enorme bloei. Victoria heeft een zeer warme band met haar mentor Lord Melbourne (Rufus Sewell), maar zal trouwen met de Duitse prins Albert (Tom Hughes). 

Op Disney+ zie je alle drie seizoenen van Victoria, inclusief de kerstspecial na het tweede seizoen.

Bekijk ook