Tip
De smeuïgste sportschandalen in nieuwe Netflix-serie Bad Sport

Guidinc logo

Geplaatst op 15 September, 15:41

Netflix heeft inmiddels een reputatie hoog te houden als het gaat om spraakmakende documentaires en het lijkt erop dat Bad Sport er zo eentje wordt. 

Veelbelovend is dat de serie wordt gemaakt door dezelfde mensen als Don’t F*ck with Cats: Hunting an internet killer (als je die nog niet hebt gezien, doe dat dan meteen).  

Serie A en ijsdansen

Bad Sport telt zes afleveringen en enkele verhalen die aan bod komen, zijn al bekend.

1. Tijdens de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City kreeg het Russische ijsdanspaar tot verbazing van velen meer punten dan hun Russische concurrenten. Het Franse jurylid gaf later toe dat ze onder druk was gezet de Russen te laten winnen. 

2. Randy Lanier was een beroemde Indycar-coureur, maar hij financierde zijn raceteam met grootschalige drugssmokkel.

3. Arizona State basketball kocht spelers om. 

4. In het Calciopoli-schandaal manipuleerden Juventus, AC Milan, ACF Fiorentina en Lazio Roma hun wedstrijden zodat Juventus de competitie zou winnen. 

5. In het 'horse murders scandal' werden dure springpaarden voor veel geld verzekerd, waarna ze ineens doodgingen zodat de eigenaars het geld opstreken. 

6. De op het oog zo brave Zuid-Afrikaanse cricket aanvoerder Hansie Cronjé bleek geld te krijgen van wedkantoren om de uitkomst van wedstrijden te beïnvloeden. 

Bad Sport staat op 6 oktober op Netflix

Bekijk ook