Tip
Squid Game levert 900 miljoen op: meer getallen over het Netflix-succes

Guidinc logo

Geplaatst op 18 oktober, 17:10

In de VS is Squid Game inmiddels van de eerste plaats in de Netflix Top 10 gestoten door het nieuwe seizoen van You, maar de serie doet het in veel landen onverminderd goed. De streamingdienst bracht nieuwe cijfers naar buiten over de best bekeken nieuwe Netflix-serie tot op heden.

De Zuid-Koreaanse serie Netflix brak verschillende records op Netflix. De streamingdienst is meestal niet zo gul met cijfers, maar maakte voor Squid Game een uitzondering.

Kijkers

In de eerste 23 dagen nadat Squid Game op Netflix verscheen, keken 132 miljoen mensen minstens twee minuten naar de serie. Netflix hanteert de grens van twee minuten om onderscheid te maken tussen 'kijkers' en 'mensen die per ongeluk op een titel klikken'. Daarmee heeft Squid Game het record van Bridgerton ruim gebroken.

Van die 132 miljoen kijkers bleef 98 procent minstens 75 minuten hangen. 66 miljoen kijkers keken de hele serie binnen 23 dagen uit. De rest doe er wat langer over, of haakte af.

Uren

Als je alle uren die kijkers wereldwijd naar Squid Game hebben gekeken bij elkaar optelt, kom je op het ongelooflijke aantal van 1,4 miljard uur. Dat zijn meer dan tweeduizend gemiddelde mensenlevens. Genoeg tijd om in een auto drie miljoen keer rond de evenaar te rijden. 

Kosten

Moet je nou heel diep in de buidel tasten om zo'n megasucces te scoren? Dat valt dus best mee. Een aflevering van Squid Game kost zo'n 2,4 miljoen dollar en de hele serie had een budget van 21,4 miljoen dollar. Dat klinkt als veel geld, maar is een koopje vergeleken met series die in de VS worden gemaakt. Voor 21,4 miljoen dollar maakt Netflix nog geen twee afleveringen van Stranger Things of The Crown.

Opbrengst

Daarom is Netflix waarschijnlijk extra in zijn nopje met de opbrengst van Squid Game: die wordt naar verwachting uiteindelijk zo'n 900 miljoen dollar. Hoe dat getal precies wordt becijferd is niet helemaal duidelijk. Netflix baseert het waarschijnlijk op de extra abonnees die een serie oplevert plus de abonnees die dankzij zo'n serie aan hun lidmaatschap vasthouden. 

900 miljoen dollar is een opbrengst die vergelijkbaar is met de delen uit de Harry Potter-reeks en de Lord of the Rings- en Hobbit-films. Heel respectabel, zeker als je bedenkt dat die films een veel hoger budget hadden dan Squid Game. Het rendement van de serie is dus de droom van elke boekhouder.

Bekijk ook