Tip
Summer: Picture perfect: nu te zien bij Videoland

Geplaatst op 12 September, 9:00

Is Summer de Snoo de nieuwe Doutzen Kroes? Sommige kenners denken van wel. Een regisseur volgt het 9-jarige kindmodel en haar familie.

“Toen ik begin 2019 over Summer las in de pers was ik meteen getriggerd”, vertelt regisseur Cheeru Mampaey. Nu is Summer de Snoo ook niet zomaar een meisje. Het kind heeft een uiterlijk waarop camera’s van fotografen verliefd zijn. Een carrière als topmodel ligt in het verschiet en ze trekt voor shows nu al de hele wereld over.

Peter R. de Vries

Niet iedereen vindt dat goed voor een kind. Peter R. de Vries noemde het eerder al ‘exploitatie’, en Maarten van Rossem vond bij Jinek foto’s van Summer ‘een vrij bedenkelijk karakter hebben voor een kind van 9’.

Summer de Snoo

Inmiddels is Summer elf jaar oud. Mampaey volgde haar een half jaar lang tijdens haar modellenwerk. Ook laat Summer zien wat ze naast haar werk doet, en wat haar drijfveren zijn (en die van haar ouders). Die denken er zelfs over om te verhuizen naar de VS, want daar liggen veel lucratieve contracten op modellen te wachten. Hoe jong ook.

Summer: Picture perfect staat vanaf nu op Videoland.