Tip
Top 10: De beste superheldenseries die je nu kunt streamen

Guidinc logo

Geplaatst op 23 november, 17:26

Superhelden kom je niet alleen tegen in de film, maar ook steeds vaker in series. Dit zijn de tien beste superheldenseries die je momenteel op de streamingdiensten kunt vinden. Zet ze snel op je kijklijst!

Daredevil op Netflix

Net als de Avengers hoort Daredevil thuis in het Marvel-universum, maar de verhalen over de blinde superheld zijn wel een stuk grimmiger van toon. Daredevil is het alter ego van Matt Murdock (Charlie Cox), een advocaat in de New Yorkse wijk Hell's Kitchen die 's nacht gemaskerd op pad gaat om uitschot aan te pakken. Daredevil mag dan blind zijn, maar zijn andere zintuigen zijn juist extra goed ontwikkeld. De drie seizoenen van Daredevil blinken uit door hun goed vertelde verhalen en de sterke personages. Vincent D'Onofrio is briljant en behoorlijk eng als superschurk Wilson Fisk (Kingpin).

Zet Daredevil op je kijklijst

Jessica Jones op Netflix

Een van de strijdmakkers van Daredevil is Jessica Jones, een privédetective in Hell's Kitchen. Jessica (Krysten Ritter) is supersterk en was een poosje actief als superheld, totdat ze in de ban raakte van schurk Killgrave (David Tennant). Sindsdien drinkt ze teveel en heeft ze permanent een pesthumeur. De drie seizoenen houden het midden tussen een superheldenserie en een detective, maar zijn misschien nog wel beter dan Daredevil. Ritter was de perfecte keuze voor de titelrol.

Zet Jessica Jones op je kijklijst

 

Punisher op Netflix

Punisher is een spin-off van Daredevil, maar kan heel goed op eigen benen staan. Vergeet snel de slappe films die over het personage van Frank Castle zijn gemaakt, en kijk deze twee seizoenen met de voortreffelijke Jon Bernthal in de titelrol. In tegenstelling tot de meeste misdaadbestrijders van Marvel kijkt Punisher niet op een dode meer of minder. Na het traumatische verlies van zijn gezin heeft hij met heel wat mensen nog een appeltje te schillen, en dat gaat niet zachtzinnig. Agent Dinah Madani (Amber Rose Revah) van Homeland Security begint een onderzoek naar de vigilante.

Zet Punisher op je kijklijst

 

The Boys op Amazon Prime Video

Wie zijn de helden in The Boys? In ieder geval niet The Seven, het schijnbaar heldhaftige team van het machtige bedrijf Voight, dat aardig verdient aan de marketing van de narcistische Homelander en zijn maatjes. Achter de schermen blijken The Seven helemaal niet zo'n keurig leven te leiden. Nadat de vriendin van Hughie Campbell (Jack Quaid) tot frut wordt gebeukt door de snelle 'superheld' A-Train knap er iets in hem. Hij komt in contact met Billy Butcher (Karl Urban) en zijn vrienden, die de strijd aanbinden met The Seven. Van de ongehoord lompe serie The Boys verschenen twee seizoenen, en het wordt hoog tijd voor een derde.

Zet The Boys op je kijklijst

 

Invincible op Amazon Prime Video

Ook als animatieseries niet je ding zijn, moet je Invincible absoluut een kans geven. De serie is gebaseerd op de strip van Robert Kirkman, de bedenker van The Walking Dead, en geeft een verrassend originele draai aan het superheldengenre. De zeventienjarige Mark Grayson is de zoon van Omni-Man, 's werelds machtigste superheld. Als hij zelf ook bijzondere krachten begint te vertonen, brengt zijn vader hem de kneepjes van het vak bij. De animatieserie blijft heel trouw aan de strips en werd ingesproken door bekende acteurs als Steven Yeun, J.K. Simmons en Sandra Oh. Een tweede en derde seizoen zijn besteld.

Zet Invincible op je kijklijst

The Umbrella Academy op Netflix

De stripreeks The Umbrella Academy is niet makkelijk in een hokje te stoppen, en dat geldt ook voor de tv-serie, die op Netflix twee seizoenen heeft en in 2022 een derde krijgt. Een familie van uit elkaar gegroeide superhelden komt na de dood van hun vader weer bij elkaar om de vernietiging van de aarde af te wenden. Het duurt even voordat je de personages een beetje kent, maar daarna is de serie best verslavend, ook dankzij de soap-achtige verhaalelementen. Er wordt sterk gespeeld door de jonge cast, maar met de computergeanimeerde chimpansee Pogo hebben we wat moeite.

Zet The Umbrella Academy op je kijklijst

 

WandaVision op Disney+

De fans keken reikhalzend uit naar de eerste Marvel-serie op Disney+, maar hadden niet verwacht dat WandaVision zo'n vreemd schouwspel zou worden. De serie volgt Wanda Maximoff en Vision (Elizabeth Olsen en Paul Bettany), die om de een of andere reden vast lijken te zitten in een sitcom uit de jaren vijftig. Elke aflevering maakt een sprongetje in de tijd, om na de jaren zestig en zeventig langzaam te onthullen hoe de vork in de  steel zit. De serie is een opzetje naar de film Doctor Strange and the Multiverse of Madness, en waarschijnlijk krijgt personage Agatha Harkness (Kathryn Hahn) een eigen spin-off.

Zet WandaVision op je kijklijst

 

Legion op Disney+

WandaVision is raar, maar niet de raarste serie die Marvel ooit heeft voortgebracht. Legion speelt in de wereld van de X-Men films en volgt mutant David Haller (Dan Stevens), die al op jonge leeftijd de diagnose schizofrenie krijgt. David voert een voortdurende strijd om zijn gekte en speciale krachten onder bedwang te houden, en een antwoord te krijgen op de vraag of hij goed of slecht is. Hij wordt door groep mutanten opgevangen in Summerland, waar hij meer over zichzelf ontdekt. Legion is een serie met een ijzersterke cast en veel maffe personages, die op een surrealistische manier wordt verteld. Niet voor iedereen, maar uniek in zijn soort. Er verschenen drie seizoenen.

Zet Legion op je kijklijst

 

The Flash op Netflix

DC-superheldenserie The Flash gaat al acht seizoenen mee. Dat kan natuurlijk alleen maar met een flinke schare fans, en die is er dan ook zeker. Na de explosie van een deeltjesversneller beschikt Barry Allen (Grant Gustin) opeens over een bovenmenselijke snelheid. Hij gebruikt zijn superkracht om als The Flash de strijd aan te gaan met de schurken van Central City. De verhaallijnen introduceren fantasievolle schurken en spelen met parallelle universums, maar de toon blijft altijd lekker luchtig.

Zet The Flash op je kijklijst

 

Watchmen op Ziggo Movies & Series XL

De onvolprezen strip Watchmen van Alan Moore en David Gibbons vormt een reeks die volledig los staat van andere superheldenverhalen. Toch verschenen er in de loop der jaren prequels en crossovers, die niet in de schaduw kunnen staan van het origineel. Deze tv-serie is een vervolg op het oorspronkelijke boek en heeft net zoveel sterke punten als momenten waarop hij de plank misslaat. Het verhaal speelt 34 jaar na de gebeurtenissen in het boek, en racisme is een belangrijk thema in de serie. Veel recensenten waren dolenthousiast, fans van het boek niet zo erg. Een geval van kijken en zelf oordelen dus.

Zet Watchmen op je kijlijst

 

Bekijk ook