Tip
The Motive op Netflix: Israëlische tiener schiet zijn familie dood. Wat is er gebeurd?

Guidinc logo

Geplaatst op 8 oktober, 9:42

In 1986 schoot een Israëlische jongen van 14 zijn hele familie dood in Jeruzalem. Maar waarom? De true crime serie The Motive biedt hopelijk wat duidelijkheid. 

De jongen stond 's morgens op, pakte het geweer van zijn vader, schoot zijn slapende ouders en twee zussen door het hoofd, kleedde zich om en belde aan bij de buren. Zijn verdediging: een groen wezen had gezegd dat hij de moorden moest plegen. 

Groen wezen

In The Motive vertelt de advocaat van de  jongen dat de onschuldig uitziende knul het verhaal van dat wezen verzonnen had. Maar wat was dan het motief? Vele Israëlische psychiaters zochten in het verleden naar een verklaring, en vonden die niet. 

Zes jaar

De identiteit van de jongen is nooit vrijgegeven omdat hij tijdens zijn daad minderjarig was. Hij spendeerde zes jaar in een soort gevangenis en is inmiddels getrouwd, heeft kinderen en een goede baan in de financiële wereld.

Interviews

In The Motive zien we interviews met politiemensen, rechters, doktoren, journalisten, aanklagers en hulpverleners. van de jeugdgevangenis waar de jongen vastzat. 

The Motive staat op 28 oktober op Netflix

Bekijk ook