Alles rond de Amerikaanse verkiezingen op tv

Geplaatst op 3 november, 16:40

Overzicht

Blijft het Donald Trump of wordt het Joe Biden? Ook op de Nederlandse tv is er volop aandacht voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Met dit overzicht mis je niks.

NOS Amerika Kiest

NPO 1 – 23:30 uur (dinsdag)

NOS-presentatoren Rob Trip, Jeroen Willaars en Malou Petter zitten er vanavond vanaf 23:30 uur klaar voor. De hele nacht duiden ze de gebeurtenissen in de Verenigde Staten en spreken daarbij met gasten zoals ambassadeur Pete Hoekstra en diens voorganger Timothy Broas. Ook schakelen ze met de Amerika-correspondenten. De uitzending op NPO 1 duurt tot zeker 6:00 uur.

Lees hier meer

RTL Nieuws: Amerika Kiest

RTL 4 vanaf 5:30 (woensdag) 

Ook bij RTL staat er een team klaar om de hele nacht duiding te geven aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. ’s Nachts via een liveblog op de website van RTL, maar vanaf 5:30 met een speciale tv-uitzending. RTL Nieuws-presentatoren Daphne Lammers, Jan de Hoop en Peter van Zadelhoff werken samen met correspondenten en verslaggevers naar de uitslag toe.

Lees hier meer

Goedemorgen Nederland

NPO 1- 7:30 uur (woensdag)

Om 7:30 uur nemen de presentatrices van Goedemorgen Nederland het stokje over van de NOS. In een extra lange uitzending staat het programma uitgebreid stil bij de presidentsverkiezingen. 

Lees hier meer

RTL Z Special: Uitslagen Amerikaanse Verkiezingen

RTL Z – 9:15 uur (woensdag)

Bij RTL gaat Carien ten Have in gesprek met deskundigen over de politieke en economische gevolgen van de verkiezingsuitslag.

Lees hier meer

M & de Housewives van Bucks County 

NPO 2 – 22:35 uur (dinsdag)

In het tweede deel van M & de Housewives van Bucks County bezoekt Margriet van der Linden de vrouwen in het Amerikaanse Bucks County, een gebied met van die typisch Amerikaanse voorsteden in swingstate Pennsylvania. Met name Donald Trump wendt zich regelmatig tot de ‘suburban housewives’. Hun stem kan beslissend zijn.

Lees hier meer

Bekijk ook