Deze vijf programma’s kijk je op woensdag 18 maart

Geplaatst op 18 Maart, 15:31

Met of zonder coronanieuws

Nu we met zijn allen verplicht thuiszitten, kunnen we er maar beter het beste van maken. Doelloos zappen is dan ook niet nodig met deze vijf tv-tips voor vanavond:

Snollebollekes in Steenrijk, straatarm 

Een coronavirusvrij uurtje op bij SBS6 vanavond. Ten tijde van de opnames van Steenrijk, Straatarm was alles nog zoals het was en kon alleenstaande moeder Patricia uit Zaandam met een gerust hart van huis ruilen met dj Maurice Huismans uit Doornspijk. Misschien dat de naam Maurice Huismans niet direct een belletje doet rinkelen, maar zijn band waarschijnlijk wel: de plaatjesdraaier maakt deel uit van feestformatie De Snollebollekes. Zou het ook een feestelijk weekje worden voor single mom Patricia en haar drie kinderen?

Je ziet het om 20:30 uur bij SBS6

Frans Bauer in de herkansing

Goed voor elkaar, het programma met Frans Bauer, sneuvelde gisteren in de omgegooide coronaprogrammering van RTL4. Vanavond mag de sympathieke volkszanger de aflevering gelukkig alsnog aan het publiek laten zien. Om half negen zien we Frans een bezoek brengen aan Zwaagdijk, een woon- en werkplek voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Ook loopt hij een dag mee met de vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens.

Je ziet het om 20:30 uur bij RTL 4

Waar komt dat lijntje coke vandaan?

Op NPO 3 zie je vanavond de tweede aflevering van The Cocaine Trail. In deze zesdelige documentairereeks van omroep POWNED zoeken zes jonge Nederlanders de oorsprong van cocaïne, een drug die ze alle zes zelf ook weleens gebruiken. Waar komt dat lijntje eigenlijk vandaan? De reis begint in Colombia waar ze zien dat de wereld waar hun vrijdagse pakje plezier vandaan komt, helemaal niet zo plezierig is.

Je ziet het om 20:30 uur bij NPO 3

Spannende nieuwe serie op BBC First

Even ontspannen met een lekkere serie? Dan zit je goed bij BBC First, de thuisbasis van zo’n beetje al het Britse kwaliteitsdrama. Ook vanavond start er weer een nieuwe reeks, Vienna Blood. In drie afleveringen neemt deze miniserie je mee naar het Wenen van 1900 waar een aantal gruwelijke moorden zijn gepleegd. Een jonge arts wordt vanwege zijn kennis van de menselijke psyche opgeroepen om te helpen bij het oplossen van de zaken.

Je ziet het om 21:00 uur bij BBC First

Lessen in alleen zijn

Wie anders van Floortje Dessing weet hoe het is om afgezonderd van alles en iedereen te moeten leven? Zelf vliegt ze voor haar werk weliswaar de hele wereld over, maar ze bezoekt juist mensen die dat niet doen. Mensen die maanden, soms jaren op zichzelf aangewezen zijn omdat ze niet schuilen voor een virus maar gewoon heel afgelegen wonen. Wat leerde zij van deze mensen? Ze komt erover vertellen bij De Wereld Draait Door

Je ziet het vanavond om 19:00 uur op NPO 1