Dit is er anders aan de pride-editie van Nu we er toch zijn

Geplaatst op 22 Juli, 10:50

Anders dan in de jaren '00

In een speciale pride-editie van Nu we er toch zijn wordt het jaren '00-programma nieuw leven ingeblazen. Wat is er anders deze keer?

Het idee voor Nu we er toch zijn ontstond alweer jaren geleden. Van 2004 tot 2009 ging Filemon Wesselink samen met zijn cameracrew verschillende gemeentes af om de gastvrijheid te onderzoeken. Daarna gaf hij het stokje over aan Eddy Zoëy en was ook Sophie Hilbrand in 2011 nog even te zien als presentatrice. 

Iconisch voor Nu we er toch zijn is dat de presentator gaat logeren in de gemeente die ze onderzoeken. Hiervoor wordt aangebeld bij mensen thuis, met de vraag of ze open staan voor een hapje, drankje en slaapplek. Ook wordt op straat gevraagd wat inwoners vinden van hun eigen gemeente en brengt de crew een bezoek aan het privé-adres van de burgemeester.

Op zoek naar acceptatie 

In de speciale pride-editie gaan Jurre Geluk, Rob Jetten, Ellie Lust, Loiza Lamers en Shary-An Nivillac opnieuw op bezoek bij gemeentes door heel Nederland. Er is alleen een groot verschil: deze keer wordt getest hoe tolerant de gemeentes zijn op het gebied van LGBTQ+ acceptatie. Zijn ze bereid om een regenboogvlag op te hangen of met regenboogstrepen op hun wang over straat te gaan?

10 jaar The voice of Holland: Hoe is het nu met Ben Saunders?

Ook spreken Jurre, Rob, Ellie, Loiza en Shary-An met mensen uit de LGBTQ+ community die hun ervaringen en verhalen delen. Zo bepalen de presentatoren of de burgemeester aan het einde van het verblijf een zwarte, zilveren of gouden vaandel krijgt. 

Deelnemende gemeentes

De vijf presentatoren testen in de week van 27 tot en met 31 juli elke dag één gemeente. Zo bijt Jurre Geluk het spits af met Enschede, test Ellie Lust de stad Ede, is Rob Jetten te zien in Weert, bezoekt Shary-An Nivillac Westerkwartier en sluit Loiza Lamers het rijtje af met Capelle aan den IJssel.

Nu we er toch zijn zie je van 27 t/m 31 juli elke dag om 19.25 uur op NPO3.