Dit kijk je op 28 april 2020

Geplaatst op 28 April, 10:54

Spraakmakende reeks bij de EO

De EO heeft met Jouw schuld dat ik dik ben een spraakmakende reeks aangekocht in Groot-Brittannië. De eerste aflevering start vanavond. Bij de NOS staat de lock-down centraal in Het Coronavirus: feiten en fabels.

Wat is het effect van de lockdown?

Rob Trip en Saïda Maggé zijn vanavond de NOS-gezichten van de derde editie van Het coronavirus: feiten en fabels. Net als in de vorige twee edities van de NOs-special beantwoorden ok nu deskundigen vragen van kijkers thuis. Deze keer zal de focus vooral liggen op het effect van de intelligente lock-down.

Het coronavirus: feiten en fabels zie je om 20:40 uur op NPO 1

Weer lopen na verlamming

Mensen met een complete dwarslaesie weer eens laten lopen; die ervaring wil revalidatiearts Ilse van Nes al haar patiënten graag bieden. In de laatste aflevering van Topdokters vertelt ze daarom dat ze nauw is betrokken bij de ontwikkeling van een exoskelet. Met dit pak - dat is voorzien van verschillende elektrische motoren - kunnen patiënten met een dwarslaesie zelfstandig lopen.

Topdokters zie je om 20:29 uur op RTL 

Geen romantisch dinertje 

Een romantisch etentje is sinds een paar jaar niet meer mogelijk voor Annemari. De 26-jarige Friezin kampt door meerdere medische fouten met een maagverlamming, zo is te zien in The dateables. Omdat haar maag niet goed werkt, kan ze niet normaal eten, maar krijgt ze sondevoeding. Maar wie heeft een romantisch etentje nodig als er nog meer manieren zijn om een droomman te vinden? Annemari heeft in ieder geval genoeg andere ideeën voor een date.

The datebles zie je om 21:35 uur op NPO 3

14 jaar en 140 kilo

De 14-jarige Libby weegt ruim 140 kilo. Ook haar vader en moeder zijn dik. Het Britse meisje worstelt erg met haar overgewicht en vindt dat het te wijten is aan de ongezonde leefstijl van haar ouders. In de Britse realityserie Jouw schuld dat ik dik ben gaat een voluptueuze Britse tiener elke week de confrontatie an met zij of haar ouders en werken ze naar een gezonde levensstijl toe.

Jouw schuld dat ik dik ben zie je om 22:25 uur op NPO 3

Spannende film met Ben Affleck

Ben Affleck is in Gone Girl te zien als Ben, de man van Amy. Op de dag dat ze vijf jaar getrouwd zijn, komt Ben thuis in een leeg huis. Wel zijn er sporen van geweld te zien. Amy is weg, maar waar is ze? De politie en de media duiken er bovenop en naarmate er meer dingen aan het licht komen, wordt Ben zelf verdachter. Een spannende film van David Fincher (regisseur van Se7en en Fight Club).

Gone Girl zie je om 20:30 uur bij SBS 9

Liever on demand iets kijken? Check Guidinc!