Dit weten we nu al over het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?

Geplaatst op 2 Augustus, 15:06

Feiten op een rij

Op 5 september start het jubileumseizoen van Wie is de Mol?. Dit is wat we nu al weten van de nieuwe editie!

Extra seizoen

De reeks is een extra seizoen ter ere van de twintigste editie, die eerder dit jaar werd uitgezonden op NPO1. In deze editie werd het extra seizoen al aangekondigd. 

In navolging hiervan zou het 21ste seizoen volgend jaar op de buis moeten verschijnen. Alhoewel de voorbereidingen vanwege de coronacrisis werden stilgelegd, hint AVROTROS toch op het doorgaan van de opnames. "We doen hard ons best en onderzoeken dan ook veel verschillende mogelijkheden en scenario’s", laat een woordvoerder weten. 

Tien oud-deelnemers

In het jubileumseizoen van Wie is de Mol? krijgen tien oud-deelnemers een herkansing. De grote vraag is: gaat het ze deze keer wel lukken om de Mol te vinden? En spelen ze het anders tijdens dit seizoen? 

Wie de deelnemers zijn dit jaar, moeten we nog even afwachten. Anders dan in de afgelopen edities blijven de kandidaten voor elkaar en voor het publiek geheim tot het spel is begonnen.

Natuurlijk wordt er wel druk gespeculeerd. Zo gokt RTL Nieuws bijvoorbeeld op mode-ontwerper Claes Iversen. Afgelopen winter lukte het hem niet om te achterhalen wie het spel saboteerde. Het zou zomaar kunnen dat hij dit seizoen revanche neemt. 

Hoe gaat het nu met de mannen van De Bachelorette?

In Italië

Wat we inmiddels ook weten is dat het jubileumseizoen zich afspeelt in Italië. In het pittoreske Toscane, welteverstaan. Hier ligt de oorsprong van de Renaissance, wat letterlijk ‘wedergeboorte’ betekent.

Voor de tien oud-deelnemers is de regio de ideale locatie om jacht te maken op de Mol. Ze beginnen aan het spel in Val d’Orcia, een streek in Midden-Italië. Tijdens hun zoektocht naar de Mol gaan de kandidaten langs de geboorteplaatsen en belangrijke bouwwerken van de reuzen van de Renaissance: Michelangelo, Caravaggio en Leonardo da Vinci. 

Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? zie je vanaf 5 september om 20:30 uur op NPO1.

Bekijk hier alvast de trailer: