EOTB-blog #1: Lang leve de Tablet of Terror

Geplaatst op 6 april, 15:26

Aflevering 1

Zondagavond zaten we na wekenlang wachten klaar voor het zesde seizoen Ex on the Beach Double Dutch. Hier lees je de EOTB-blog, waarin we je bijpraten over de belangrijkste gebeurtenissen van elke aflevering. Maar wees gewaarschuwd: dit stuk bevat (heel veel) spoilers! Geniet mee van de nabeschouwing van de eerste aflevering...

Na het laatste seizoen Ex on the Beach Double Dutch All Stars dat vooral bestond uit bekende gezichten, was het zondagavond tijd voor wat nieuwe (gebruinde en zwaar opgemaakte) hoofden. Onze verwachtingen worden waargemaakt, want al snel ontmoeten we de cast van het nieuwe seizoen en zien we een grote hoeveelheid tattoos, spraytan en opgespoten lippen.

Nep-strijders

De eerste vrijwilliger is Levi, die zichzelf ‘een echte strijder’ noemt. Toch strijdt hij niet echt voor vrouwen want daar hoeft hij geen moeite voor te doen. We zien Levi nog wat push ups doen op het strand voordat hij de volgende single genaamd Ayla aan ziet komen. Ook Ayla hoeft geen moeite te doen volgens zichzelf en wij als kijkers hopen dan maar dat er nog iets gebeurt als iedereen in die villa lekker achterover gaat zitten leunen.

Barbiepop

Gelukkig zijn daar de lange wimpers van Dante al, volgens hem een van zijn sterkste kanten. Waar hij zelf op valt? “Type barbiepop. Beetje opgezet. Blonde haren, fake borsten, fake lippen, beetje botox. Mijn barbiepop tot de volgende mooiere barbiepop verschijnt.” De toon is gezet en daar verschijnt Lynn. Een opvallende EOTB-verschijning, want (ja je leest het goed!) alles aan haar is echt. “Dan moeten ze maar voor m’n innerlijk gaan denk ik.” Nadat Lynn ons even verbaasde zijn we terug op het oude niveau, want Dennis arriveert. “Een vrouw moet sowieso kleiner zijn dan ik. Je moet er wel mee kunnen gooien natuurlijk”, legt hij ons uit.

 

via GIPHY

Student on the beach

Vervolgens komt onze verbazing tot een hoogtepunt, dankzij de volgende EOTB-kandidaat: Olivia. Naast gekroonde Miss is ze namelijk student jeugdcriminologie. Maar student of niet, met een kroontje het strand op lopen, is niet iets wat je gelijk vriendinnen oplevert. Starende blikken van de mannen, dat wel. En veel onbegrip, want wanneer Oliva het woord attitude gebruikt, heeft een deel van de groep iets meer tekst en uitleg nodig. Vervolgens maken we kennis met Alessio, een Italiaan. En met Julie, van wie we meer bil zien dan iets anders tijdens het voorstelrondje.

 

via GIPHY

Tablet of Terror

De groep is compleet en dan klinkt de Tablet of Terror die koppels heeft samengesteld voor de eerste dates. Wanneer Lynn zegt dat ze daten haat, en ‘zo ongemakkelijk’ vindt, horen we de heerlijke voice-over zeggen ‘dat het nog veel ongemakkelijker wordt als we straks jullie nachtmerries uit het verleden het strand op sturen om de vakantie in een complete hel te veranderen.’ We kunnen niet wachten! Sowieso complimenten voor voice over (Joost Griffieon), deze stem geniet ‘hoorbaar’ van alles wat er uitgespookt wordt en maakt EOTB nog net wat leuker dankzij de scherpe opmerkingen.

Afknappers

Levi en Olivia gaan dansen en daarna wat drinken. Dante en Julie mogen het dansen overslaan en gaan gelijk aan de zuip. Hoewel Levi zichzelf ‘het complete plaatje’ noemt, spotten we toch al een gebrek in deze eerst aflevering. Als hij Olivia niet bij zich had gehad tijdens de date, was de fles champagne namelijk ongeopend gebleven. Olivia is afgeknapt: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt.” Dennis gebruikt de date als gelegenheid om te vragen wat er allemaal nep is aan Ayla. “Lippen, wimpers, nagels.” Valt nog mee voor EOTB-begrippen als je het ons vraagt.

 

via GIPHY

Matige score

Terug in de villa staat de drank al klaar. Levi showt zijn dansmoves en Julie gaat daar erg lekker op. Dennis gaat achter Olivia aan. Dante wil haar ook wel versieren met ‘een beetje hard to get spelen’, wat geen resultaat oplevert. Uiteindelijk tongen alleen Olivia en Dennis en kust Alessio nog even de toiletpot voor het slapengaan, wat een matige score oplevert voor de eerste avond. De singles worden wakker en we horen de zin waarvan je wist dat ‘ie langs zou komen: “Onze singles hebben er de eerste nacht alles aan gedaan om met een kater wakker te worden.” Wat ons betreft had het nog wel wat beter gekund. En we zijn niet de enigen die niet erg onder de indruk is. Olivia is Dennis’ naam namelijk nu alweer vergeten.

 

via GIPHY

Bromance

Tijdens het ontbijt gaat de Tablet of Terror en we hopen dat een ex de boel flink op gaat schudden. Maar helaas, Levi en Julie mogen op date. Na het ontbijt vertelt Dennis Levi over zijn score van vannacht. De twee lijken het goed met elkaar te kunnen vinden en de eerste bromance is een feit, want Levi schiet een confetti-kanon af voor Dennis. De voice over raadt Levi aan ook maar snel op date te gaan en ervoor te zorgen dat er meer confetti-kanonnen afgeschoten kunnen worden. Julie lijkt wel fan, dus dat komt vast goed. Levi neemt hun yoga-date even over en gebruikt de yoga-posities voor iets andere doeleinden. Ook zegt hij wat wij al vonden: “Er moet meer gezelligheid in de villa, en er moet meer gebeuren.” Go Levi!

Eerste ex

De rest van de villa vindt Levi en Julie een leuk stel. Het dreigt allemaal iets te zoetsappig te worden, en dat vindt gelukkig ook de Tablet of Terror. “Het is hier inmiddels veel te plezierig. Het wordt de hoogste tijd om het feest te bederven. 3, 2, 1…” Eindelijk! Lynn, Olivia en Levi moeten naar het strand. Het moment waarop we hebben gewacht. En dan spoelt Evan (Julie’s ex) aan. “De gekke Brabander”, volgens Evan zelf dan. Het mooiste aan zichzelf vindt hij z’n haar, tanden, lichaam etc., eigenlijk alles wel. Hij denkt dat hij nog kans maakt bij Julie, maar ziet dan nog een ex: Lynn. Ze gingen uit eten. Evan wilde samen naar bed, Lynn wilde alleen naar bed. Dat werd ruzie. Levi maakt Evan gelijk duidelijk dat Julie niet beschikbaar is voor hem. De tablet voelt ongemakkelijke situaties gelukkig aan, want Evan mag kiezen met wie hij op date gaat… En de volgende aflevering zien we wie dat wordt.

Spanning en sensatie

De grote vraag tijdens dit seizoen EOTB is niet ‘welke ex is next?’, maar wordt dit seizoen wel net zo spannend als voorgaande seizoenen?

Ex on the Beach Double Dutch is elke zondagavond om 21:30 uur bij MTV te zien. Hier kun je de eerste aflevering terugkijken!

 

via GIPHY

Bekijk ook