EOTB-blog #9: Liefde, lust en kipnuggets in de laatste aflevering

Geplaatst op 31 mei, 22:30

Aflevering 9

Elke zondagavond zaten we klaar voor een nieuwe aflevering Ex on the Beach Double Dutch. Hier lees je de EOTB-blog, waarin we je bijpraten. Wees gewaarschuwd: dit stuk bevat (heel veel) spoilers. Geniet mee van de nabeschouwing van aflevering 9, helaas alweer de allerlaatste aflevering van dit seizoen Ex on the Beach.

Nieuwe ex Alessandro mag kiezen of hij iemand wegstuurt of terughaalt. Hij haalt Olivia terug, die onder luid gejuich van de villa terugkeert. Alleen Dennis en Tessa zijn lijken minder blij. Nicole neemt Olivia gelijk apart om te vertellen dat ze seks met Dennis heeft gehad. Netjes Nicole! Gelukkig heeft Dennis altijd Tessa nog.

Kipnuggets

Het feest in de villa gaat los. Maar voor Olivia is de avond minder feestelijk. Ze confronteert Dennis, die toegeeft een fout te hebben gemaakt. Olivia: “Ik dacht dat mijn exen moeilijk waren, maar deze man overtreft echt alles.” Maar het is Lynn’s verjaardag en dus wordt het feest vervolgd. Uiteraard krijgt ze in plaats van taart een grote hoeveelheid kipnuggets. Olivia komt uithuilen bij Nicole, die ze dacht te kunnen vertrouwen. De sfeer is aardig gespannen, en wanneer Romey een grap met Nicole uithaalt en Nicole (letterlijk) terugslaat, ontploft de villa. Romey vertelt Nicole dat niemand haar mag. “Ze denkt dat ze een ghetto bitch is, maar ik kijk daar dwars doorheen.”

 

via GIPHY

Woeste Reamon

Dennis doet een van de minst romantische uitspraken ooit bij het wakker worden. “Ik heb met Tessa geslapen, want ik had het beloofd en ze lag al in m’n bed.” Gelukkig blijft Tessa hem verliefd aankijken. “Dennis is vannacht trouw gebleven. Applaus!” De ochtend van Reamon begint ook niet zo goed. Toen de mannen laatst hun top drie vrouwen in de villa met elkaar deelden, dachten ze waarschijnlijk dat het onder elkaar bleef. Maar Robin heeft met Ayla gepraat die te horen kreeg dat ze niet op nummer een kwam bij Reamon. 

Hij stormt op Robin af. “Meekomen!” Robin ontkent. Waarop Ayla erbij komt die woest is dat Robin de ballen niet heeft om opnieuw te zeggen wat hij zei volgens haar. Robin kan er niet tegen dat Reamon doet alsof Ayla wel op nummer een staat. Hij zegt tegen Evan dat hij het voor Ayla zei, omdat Ayla tegen hem zei echt serieus voor Reamon te willen gaan. “En nu is het alsof ik het allemaal gedaan heb.” Reamon heeft nog een extra power te goed. Hij mag kiezen met welke vrouw hij op romantische date gaat. Gelukkig wordt het Ayla. “Proost op wie weet een nieuw begin.” De liefde lijkt aardig op te bloeien en ze besluiten de draad weer op te pakken.

 

via GIPHY

Relatiemateriaal

De tablet gaat. Dennis hoeft niet op rust te rekenen. Hij mag op date met Olivia. Tessa heeft nog minder rust wanneer de twee op date zijn. Dennis kan het weer niet laten. “Ik weet zeker dat als jij niet weg was gegaan, dat er dan niks met Nicole was gebeurd. Als ik jou gewoon zou ontmoeten, zou je ook echt m’n type zijn om een relatie mee te nemen.” Toch zegt hij wel bij Tessa te slapen, wat Olivia onbegrijpelijk vindt.

Liefde

Ook in de villa wordt er flink geflirt. Levi bespreekt eerst met Celeste waar ze gaan slapen die nacht, maar duikt dan bovenop Julie. Wanneer Dennis en Olivia terugkomen in de villa, wil iedereen horen of de twee voor liefde of lust gekozen hebben. “Liefde”, laat Dennis weten. Als blikken konden doden, was het einde Dennis dankzij Tessa. Lynn snapt er niks meer van en vraagt wat Dennis nou eigenlijk wil. Maar hij wil vooral ‘dat ze haar bek houdt’. Ondertussen geeft Levi Celeste kusjes op haar wang, waarna Julie ontploft. Ze huilt uit bij Evan. “Ik snap niet van de bedoeling is van dit allemaal.” En wij snappen echt niet waarom je dan meedoet aan Ex on the Beach Julie. Je wist na vijf eerdere seizoenen toch wel een beetje wat je te wachten stond?

 

via GIPHY

Aanval

De tablet gaat. Binnen 24 uur worden de villabewoners bevrijd uit de hel vol exen. Ze moeten nog een nacht op dezelfde manier door voordat morgen een nieuw begin start. Uiteraard betekent op dezelfde manier door: veel drama. De sfeer rondom Reamons top drie vrouwen wordt steeds slechter. Dennis mag ook eindelijk eens boos worden op iemand anders in plaats van dat hij zelf de vragen krijgt, waardoor Ayla, Reamon en Dennis allemaal boos zijn op Robin. Die probeert er niet te veel op in te gaan, wat niet goed valt bij Reamon die hem aanvalt. Lynn probeert er (heel dapper) tussenin te komen. Go Lynn! Uiteindelijk is het toch aan de beveiligers om Reamon in bedwang te houden.

Friends with benefits?

Ondertussen is naar boven gekomen dat Dennis over Oliva heeft gezegd dat ze wel relatiemateriaal is, wat uiteraard niet goed valt bij Tessa. Ze vraagt Dennis ernaar die eerst ontkent. Maar wanneer Olivia erbij staat, blijkt het toch wel waar te zijn. Tessa is het gelieg van Dennis meer dan zat. “Hij speelt continue spelletjes.” Het komt er volgens Dennis op neer dat hij en Tessa vooral vrienden zijn en hij gaat er vandoor.

De vrouwen laten hem er niet zo gemakkelijk vanaf komen en komen achter hem aan. Wanneer Tessa haar woede op Dennis heeft losgelaten, is Olivia aan de beurt. “Jij accepteert ook alles van hem!” Olivia vindt dat ze niet het recht heeft dat te zeggen, omdat ze zelf precies hetzelfde doet. Wij vinden dat je een punt hebt Olivia. De manier waarop Dennis met vrouwen omgaat, gaat zelfs Reamon te ver. Hij legt Dennis uit dat het nogal lullig overkomt voor Tessa.

De volgende ochtend gaat de tablet. “Gefeliciteerd, het is voorbij!” Leuk voor jullie, jammer voor ons. Hoewel dit niet het heftigste seizoen Ex on the Beach ooit was, maakte deze laatste aflevering veel goed. Het was weer genieten!

 

via GIPHY

Bekijk ook