Even geen zin in sport op tv?

Geplaatst op 25 juni, 17:27

Zomerzappen: Kijktips zonder sport, deel 3

Het EK, de Spelen en de Tour de France, deze zomer lijkt sport het tv-aanbod te domineren. Voor wie toe is aan wat afwisseling verzamelen we wekelijks een aantal gouden tv-tips. Want de bal hoeft echt niet altijd te rollen om het leuk te hebben.

 

Zaterdag 26 juni

Dwars door de Middellandse Zee (NPO 2, 20:25 uur)

De Vlaamse reisjournalist Arnout Hauben komt aan op Corsica. Het eiland is prachtig, maar de bevolking zou zo stug en afwachtend zijn dat ze ook wel ‘Norsicanen’ worden genoemd. Dat blijkt niet zonder reden. Na een spannende bergwandeling vervolgen ze hun weg naar Sardinië.

Kijk terug

Zondag 27 juni

Line of duty (NPO 2, 20:25 uur)

Britse politieserie rond rechecheurs Ted Hastings, Steve Arnott en Kate Fleming. Dit seizoen bijten ze zich vast in de moord op journalist Gail Vella die van hogerhand in de doofpot dreigt te verdwijnen. Dat de zaak stinkt moge duidelijk zijn, maar in deze aflevering wordt het team getroffen door een dermate heftig incident dat niets meer hetzelfde is.

Kijk terug

Maandag 28 juni

Andere Tijden Special (NPO 2, 20:35)

In de zomermaanden wordt ook geschiedenis geschreven, zo bewijst Andere tijden met de eerste van een serie specials. Astrid Sy belicht het ontstaan van de Trans Europ Express in de jaren vijftig, de tijd dat de trein als het vervoersmiddel van de toekomst werd gezien. Inmiddels is de droom van toen de toekomstige realiteit.

Kijk terug

Dinsdag 29 juni

Au Pairs (NPO 3, 20:15 uur)

Realityserie over het leven van vijf Nederlandse meiden die als au pair aan de slag gaan in Rome. Het lijken drie heerlijke maanden in het Italiaanse te worden, maar ze zijn de taal niet echt machtig en de eisen van het gezin zijn aanzienlijk. Komen ze er wel aan toe om hun dromen na te jagen?

Kijk terug

Woensdag 30 juni

Het beste van… André Hazes (NPO 3, 20:30 uur)

Zelfs meer dan 15 jaar na zijn dood kan niemand om André Hazes heen. De in 2004 overleden volkszanger leeft voort in ons collectief geheugen en BN’ers als Samantha Steenwijk, Dries Roelvink en Sander Lantinga verklaren waarom zijn liedjes nog altijd tot de verbeelding spreken.

Kijk terug

Donderdag 1 juli

Schatten uit de schaduw (NPO 2, 21:05 uur)

Kunstkenner Jan Six ontdekt langverborgen en bijna vergeten kunstschatten in het depot van het Nederlandse Openluchtmuseum. De onlangs in gebruik genomen opslagruimte beslaat ruim 31.500 vierkante kilometer en biedt ruimte aan een half miljoen objecten. Six is vooral gefascineerd door een orgel dat de watersnoodramp van 1953 overleefde.

Kijk terug

Vrijdag 2 juli

112 vandaag (RTL 5, 21:30 uur)

Ere wie ere toekomt: de mensen van 112 Vandaag werken ook tijdens de zomermaanden door. Presentatrice Gallyon van Vessem bespreekt vanavond weer de meest nieuwswaardige noodmeldingen die het afgelopen etmaal binnen kwamen bij politie, brandweer, ambulance en andere reddingsdiensten.

Kijk terug

Streaming tip: Luca (Disney Plus)

En ineens verscheen daar de leuke animatiefilm Luca bij streamingdienst Disney Plus. Deze Pixar-film is niet eens in de bioscoop geweest en is nu al, zonder extra VIP-betaling, te zien voor alle abonnee's. De jonge Luca beleeft een onvergetelijke zomer aan de Italiaanse Riviera. Al het plezier wordt wel bedreigd door een diepgeworteld geheim: hij is eigenlijk een zeemonster uit een onderwaterwereld.

Lees hier meer over Luca of bekijk de trailer hieronder

Bekijk ook