Dit is wat je moet weten over I can see your voice

Geplaatst op 29 Oktober, 13:18

Nieuwe zangshow

Vanavond begint op RTL4 de gloednieuwe zangshow I can see your voice. In dit programma krijgen een gastartiest, fan én vijfkoppig jurypanel de taak om de nachtegaaltjes te onderscheiden van de valse kraaien. Hieronder wat je moet weten over het nieuwe programma.

Panelleden en gastartiesten 

In I can see your voice, dat van de makers is van The masked singer, moeten Jeroen van Koningsbrugge, Marieke Elsinga, Ronnie Flex, Fred van Leer en Samantha Steenwijk voordat de kandidaat opkomt al bedenken of diegene een gouden keeltje heeft of zo vals zingt als een kraai. Vervolgens doet de deelnemer er tijdens het optreden alles aan om het panel te overtuigen dat hij of zij de sterren van de hemel kan zingen. 

Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. De kandidaten krijgen daarom elke week hulp van een gastartiest. Dit zijn OG3NE, Danny de Munk, Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis, Gerard Joling, Romy Monteiro en Dave von Raven. 

Zes kandidaten

Elke aflevering telt zes kandidaten, waarvan de een eruit kan zien als een stratenmaker en de ander als een rockster. Aan de gastartiest én een van zijn of haar fans de taak om - op advies van het vijfkoppige panel - te bepalen welke kraai of nachtegaal gaat afvallen. Hierdoor blijft er steeds één persoon over, die een duet gaat zingen met de gastartiest. Dan pas wordt duidelijk of zijn of haar stem goed klinkt of dat het glas kan breken.

Dit is wat je moet weten over het nieuwe seizoen van Oh, wat een jaar!

Prijs

Als de fan en de gastartiest goed geraden hebben en blijkt dat de overgebleven kandidaat kan zingen, wint de fan 5000 euro. Is het vals, dan gaat het bedrag naar de valse kraai.

Eerste beelden

Om alvast in de stemming te komen, heeft RTL de eerste beelden naar buiten gebracht van I can see your voice. Hierin is te zien dat de show minstens net zo hysterisch gaat worden als The masked singer.

I Can See Your Voice is vanaf donderdag te zien om 20.30 uur te zien bij RTL4.