Wie is wie in Penoza-spin-off Doodstil?

Geplaatst op 3 Januari, 13:24

Spannend!

Doodstil is zondagavond toe aan zijn tweede aflevering. In de spin-off van Penoza wordt de achtergrond en afkomst van Luther, de zwijgzame rechterhand van Carmen van Walraven (Monic Hendrickx), uit de doeken gedaan. Wie is verder wie in Doodstil?

We beginnen natuurlijk met de hoofdpersoon zelf. Raymond Thiry is in Doodstil hoofdpersoon Luther. In de jaren negentig probeert Luther de moord op zijn broer Andreas te wreken. Thiry werd bij het grote publiek bekend van zijn rol in seizoen 1 van Undercover.

Puk

Sallie Harmsen speelt in Doodstil de rol van Puk, het nichtje van Luther. Zij doet onderzoek naar de moordenaar van haar vader, de broer van Luther. De 31-jarige Amsterdamse was eerder onder andere te zien in Voetbalmaffia, De Heineken Ontvoering en Het echte leven, waarvoor ze een Gouden Kalf-nominatie kreeg.

Jonge Luther 

Martijn Lakemeier vertolkt evenals Raymond Thiry de rol van Luther, ware het niet dat hij de jonge versie is. Hij vecht keihard om zich staande te houden in de wereld van drugs en geweld, waardoor hij zijn onschuld snel verliest. Lakemeijer zat ook in Hollands Hoop.

Dewi 

Ghislaine Pierie (Dewi) is een drugsbazin, verantwoordelijk voor de dood van de ouders van Puk (Sallie Harmsen) en de broer van Luther (Raymond Thiry). Zij leidt een drugsimperium en doet dat met harde hand. Ghislaine Pierie zat onder andere in Vechtershart, Moordvrouw en NoordZuid. De jonge jaren van Dewi zijn in Doodstil weggelegd voor Denise Aznam, die een kleine rol had in Meisje van plezier en ook te zien was in Celblok H.

Hans en Angela

Jonas Smulders (Hollands Hoop) speelt Hans, die wordt vermoord door drugsbazin Dewi. Hij is de broer van Andres/Luther. Hij is getrouwd met Angela, gespeeld door Joy Verberk. Laatstgenoemde heeft in Doodstil een affaire met Andreas. Verberk was ook te zien in Gluckauf.

Doodstil beslaat vier afleveringen en is om 20.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO3.