Tip
BuZa

NPO 1

Dramaserie

NPO 1 26 november 2021 21:30 - 22:25

Kopzorgen voor Meinema in BuZa

Twee Nederlanders wachten in de reeks BuZa in Santa Luca op de voltrekking van hun doodstraf. De nieuwbakken minister van Buitenlandse Zaken Meinema en zijn staf hebben er de handen vol aan. Dan is er ook nog de nasleep van het ongeluk.
Minister Meinema (Kees Prins) raakte in de vorige aflevering van BuZa betrokken bij een ernstig ongeluk. Raoul en Monique (Sanne Samina Hanssen) moeten proberen de reputatieschade te beperken. “Dat is mijn werk als persvoorlichter”, vertelt Hanssen over het incident. Monique heeft sowieso een stroeve start met haar nieuwe baas. “Het bevalt haar niet dat de nieuwe minister weer een oude witte man is. En omdat Meinema het vanaf het begin verprutst, heeft Monique meteen heel veel werk.” Het spanningsveld tussen de bewindspersoon en zijn persvoorlichter maakt het voor Hanssen een lekkere rol om te spelen. Net als de setting. “Normaal houd ik me vooral met de politiek bezig als ik mag stemmen. Nu kon ik op een andere manier naar het onderwerp kijken.”

Sanne Samina Hanssen

“Niet zozeer vanuit mezelf, maar vanuit mijn personage.” Hoe interessant de rol van Monique ook is, aan een carrièremove richting Den Haag moet de Limburgse actrice echt niet denken. “Grappig genoeg werkt mijn nichtje wel voor Buitenlandse Zaken, al is het in een ander land. Ze heeft me weleens gezegd dat ze graag op het departement in Den Haag zou willen werken. Voor mij zou dat helemaal niets zijn. Ik houd van mijn vrijheid, en vind het fijn om te kunnen zeggen wat ik denk. Monique is het nooit eens met haar baas en zij moet haar mening de hele tijd inslikken.”

Kijk direct

Over deze serie

Titel

BuZa

Aflevering

2 - Rood of groen

Seizoen

1

Audiodescriptie

Beschikbaar via Earcatch

Premiere

2021

Regisseur

Frank Ketelaar

Acteurs & Actrices

Kees Prins, Sanne-Samina Hanssen, Werner Kolf, Jacob Derwig, Sytske van der Ster

Scenario

Frank Ketelaar

Zender

NPO 1

Omroep

BNNVARA

Genre

Serie

Subgenre

Dramaserie

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook