Tip
Silent witness

BBC First

Misdaadserie

BBC First 26 november 2021 21:00 - 22:05

Het 24e seizoen Silent Witness is bijna ten einde

De studenten van patholoog Nikki Alexander doen in deze aflevering van Silent Witness een schokkende ontdekking. Tijdens hun snijpracticum blijkt dat een van de lichamen niet op natuurlijke wijze is gestorven. Het spoor leidt naar een verzorgingshuis.

Het snijpracticum is een belangrijk onderdeel van de opleiding tot patholoog. In Silent Witness doen de leerlingen van Nikki Alexander (Emilia Fox) een onverwachte ontdekking als ze opiumpleisters aantreffen in de maag van een van de lichamen. Het blijkt te gaan om een bewoner van een verzorgingshuis, en Nikki's collega's besluiten er poolshoogte te nemen.

Amanda Burton

Met een dubbele aflevering sluit Silent Witness het seizoen af. Gelukkig krijgt de serie volgend jaar een 25e reeks van zes nieuwe afleveringen. In dat jubileumseizoen keert een heel vertrouwd gezicht terug in een gastrol. Niemand minder dan Amanda Burton kruipt voor de gelegenheid nog eens in de huid van patholoog Sam Ryan, de hoofdpersoon uit de eerste zeven seizoenen van de geliefde misdaadserie. Een leuke ontwikkeling, zo vindt de actrice zelf. "Het publiek kan zich verheugen op tal van wendingen als ze ontdekken wat Sam heeft gedaan sinds ze The Thomas Lyell Centre verliet." 

Over deze serie

Titel

Silent witness

Aflevering

9 - Matters of Life and Death (1/2)

Seizoen

24

Premiere

2021

Regisseur

Paulette Randall

Acteurs & Actrices

Emilia Fox, David Caves, Owen McDonnell, Genesis Lynea

Zender

BBC First

Genre

Serie

Subgenre

Misdaadserie

Land

GB

Bekijk ook