Tip
The Durrells in Corfu

NPO 2

Dramaserie

NPO 2 26 November 2020 17:45 - 18:45

Liefde en oorlog in seizoensfinale

De Tweede Wereldoorlog bereikt in het slot van de serie nu ook Korfoe, en dat is wel heel zuur voor Louisa Durrell. Het lijkt er net op dat zij haar geliefde Spiros eindelijk definitief in de armen mag sluiten.

De koek is op na de slotaflevering van seizoen vier van The Durrells in Corfu. Dat is zuur voor Louisa Durrell, die aan het begin van de reeks met haar vier kinderen naar het Griekse eiland vertrok. Jarenlang draaiden Louisa (Keeley Hawes) en Spiros (Alexis Georgoulis) om elkaar heen, en eindelijk ziet het ernaar uit dat ze elkaar dan toch in de armen kunnen sluiten.

Roet in het eten

De Tweede Wereldoorlog dreigt echter roet in het eten te gooien. Die bereikt in de nostalgische serie ook Korfoe en dat heeft grote gevolgen voor Louisa, haar kroost én haar geliefde. Of krijgt het verhaal toch nog een happy ending? Hawes vertelde aan de Engelse zender ITV dat het einde van de reeks haar zwaar viel: “Toen we de slotscène filmden, was dat wel een emotioneel moment.”

Mooi einde

“Alle acteurs waren erbij, we wisten allemaal dat dit het einde was. Daar waren we best verdrietig over, en het was moeilijk om de emoties in bedwang te houden.” Hawes’ tv-zoon Milo Parker (Gerry) kijkt ook met gemengde gevoelens terug op het afscheid. “We werden elk jaar met open armen op Korfoe ontvangen, ik was echt verdrietig dat dit de laatste keer was. Het is gek om te weten dat we niet meer teruggaan, en ik ga het echt missen. Aan de andere kant is het zo’n mooi einde voor de serie. Het wordt zwaar om de laatste aflevering te zien, maar het is de juiste beslissing om er een punt achter te zetten.

Kijk direct

Over deze serie

Titel

The Durrells in Corfu

Aflevering

6 van 6

Seizoen

4

Premiere

2019

Regisseur

Steve Barron

Acteurs & Actrices

Keeley Hawes, Josh O'Connor, Daisy Waterstone

Scenario

Simon Nye

Zender

NPO 2

Omroep

MAX

Genre

Serie

Subgenre

Dramaserie

Land

GB

Resolutie

1080i

Bekijk ook