Klassieker in (k)Limburg

Geplaatst op 17 April, 12:16

De heuvelspecialisten staan watertandend klaar voor Nederlands enige voorjaarsklassieker. Maar liefst 35 beklimmingen liggen op hen te wachten, waaronder die van de beroemde Cauberg. Michael Valgren won vorig jaar.

Peter Sagan, Julian Alaphilippe en Philippe Gilbert, dat zijn de renners die de experts noemen als topfavorieten in de Amstel Gold Race. Dat zegt niet alles, want het verloop van Nederlands enige voorjaarsklassieker is lang niet altijd voorspelbaar. Geregeld strijken outsiders met de eer. Wij Nederlanders hebben dit jaar een gerede kans op de overwinning met Mathieu van der Poel die dit seizoen bewijst dat hij een supertalent is.

Van der Poel

Vorig jaar was de vrij onbekende Deen Michael Valgren een groepje toppers met Sagan en Alejandro Valverde te slim af, en ook de winst van Roman Kreuziger (2013) en Enrico Gasparotto (2012 en 2016) was maar door weinigen voorspeld. Favoriet Gilbert won de koers dit decennium overigens wel al vier keer. Het recept is dit jaar als vanouds: dik 265 kilometer draaien en keren door het Limburgse land, met onderweg stevige hindernissen als de Cauberg en de Gulpenerberg.