Tip
NOS EK voetbal: Slowakije - Spanje

NPO 1

Live verslag

NPO 1 23 Juni 2021 17:50 - 18:52

Slowakije wil Spanje dwarsbomen in poule E

Spanje nam afscheid van de gouden generatie, maar de nieuwe talenten werden daarna alom bejubeld. Op EURO2020 wil het nog niet echt vlotten met de mannen van bondscoach Luis Enrique, die alle zeilen bij moeten zetten om de achtste finales te bereiken.

Daarvoor moet Spanje in Sevilla, waar het groepsduel onder leiding staat van scheidsrechter Björn Kuipers, zien af te rekenen met Slowakije. Zij wonnen verrassend van Polen (1-2), maar gingen daarentegen met 1-0 onderuit tegen Zweden. Een team met pieken en dalen dus, waar sterspeler Marek Hamsik op 33-jarige leeftijd nog altijd laat zien de dirigent van de ploeg te zijn.

Morata of Moreno

In Spanje is het alarmfase één voor de nationale ploeg en het is niet ondenkbaar dat Alvaro Morato het kind van de rekening wordt. De spits, onder contract bij het Italiaanse Juventus, miste in de eerste twee groepswedstrijden behoorlijk wat opgelegde kansen. Gerard Moreno van Villarreal stond tegen Polen als rechtsbuiten opgesteld, maar is eigenlijk een spits en een basisplaats lonkt voor de Europa League-winnaar. Hoe dan ook; Slowakije zal er alles aan doen om minimaal een gelijkspel uit het vuur te zetten en Spanje te dwarsbomen. Dat kan een heet avondje in Sevilla worden.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

NOS EK voetbal: Slowakije - Spanje

Aflevering

33 - Eerste helft

Premiere

2021

Presentator

Arman Avsaroglu

Zender

NPO 1

Omroep

NOS

Genre

Sport

Subgenre

Live verslag

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Resolutie

1080i

Bekijk ook