Tip
NOS WK-kwalificatie voetbal (v): IJsland - Nederland

NPO 3

Live verslag

NPO 3 Morgen 20:20 - 21:37

Oranjevrouwen spelen kwalificatievoetbal op IJsland

In de jacht op plaatsing voor het WK voetbal van 2023 spelen de Oranjevrouwen in Reykjavik tegen IJsland. Een tegenstander om rekening mee te houden: van de laatste vijf onderlinge duels won Nederland er maar een.

Hoewel IJsland net 340.000 inwoners heeft, is het al jaren een voetballand om rekening mee te houden. Het mannenelftal groeide al eens uit tot publiekslieveling op het EK, maar IJsland heeft ook een verrassend sterke vrouwenploeg. Dat team is momenteel de nummer zeventien van de wereld. De tweede tegenstander van de Oranjevrouwen in de WK-kwalificatie is dus geen opponent die je zomaar van de mat veegt. Sterker nog, van de laatste vijf onderlinge ontmoetingen won Nederland er slechts een. Oppassen dus.

Mark Parsons

De Oranjevrouwen, met de nieuwe bondscoach Mark Parsons aan het roer als opvolger van de vertrokken Sarina Wiegman, weten dat een misstap in Reykjavik kostbaar kan zijn. Immers: alleen de winnaar van de kwalificatiepoule plaatst zich rechtstreeks voor het WK. De nummer twee wacht de play-offs.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

NOS WK-kwalificatie voetbal (v): IJsland - Nederland

Aflevering

2 - Voorbeschouwing en eerste helft

Premiere

2021

Zender

NPO 3

Omroep

NOS

Genre

Sport

Subgenre

Live verslag

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook