Toon meer

Over Viaplay

Viaplay is een video-on-demanddienst van de Nordic Entertainment Group uit Zweden. De dienst bestaat sinds 2007 maar werd pas in 2022 geïntroduceerd in Nederland.

Aanbod

De grootste trekker van Viaplay is de Formule I. De streamingdienst heeft de rechten van alle Grands Prix. Daarnaast zendt het o.a. het WK Darts, de Engelse Premier League en de Duitse Bundesliga uit. 

Omdat het met sport alleen niet gaat lukken zal Viaplay ook films en series streamen. De dienst heeft nogal wat eigen producties uit Zweden en de rest van Scandinavië. Maar om nog wat aantrekkelijker te worden voor toekomstige abonnementhouders voegt Viaplay daar ook het serie- en filmaanbod van de Amerikaanse streamingdienst Starzplay bij.

Nederlandse Originals

Viaplay heeft tot nu toe twee originele Nederlandse dramaseries in de planning: Something Stupid van Saskia Noort en De Schuldige van Liesbeth Strik. Het heeft ook de rechten gekocht van Dragons' Den en Celebrity MasterChef

Prijs

De reguliere prijs van een Viaplay-abonnement is 13,99 euro per maand (bijna 170 euro per jaar), de introductieprijs voor het eerste jaar is 99 euro (8,25 euro per maand).