Tip
13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Veronica

Actie

Veronica 18 Juni 2021 22:45 - 01:30

Aanval op Amerikaans consulaat in Libië

Zes beveiligers moeten het Amerikaanse consulaat in de Libische stad Benzhagi beschermen tegen een aanval van ruim honderd terroristen.

In 2012 vallen ruim honderd zwaarbewapende terroristen het Amerikaanse consulaat en een CIA-compound in de Libische stad Benghazi aan.

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Er zijn slechts zes beveiligers aanwezig om de ambassadeur en het personeel te beschermen. Steun van het leger of de CIA ontbreekt.

De zes man moeten stand zien te houden totdat er hulp komt. De belegering van het consulaat zou uiteindelijk dertien uur duren.

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en de verfilming van het boek 13 Hours: The Inside Account of What Really Happened in Benghazi van Mitchell Zuckoff. 

Het eerste deel van de film is een langzame opbouw naar de climax. Interessant is om de situatie in Libië te leren kennen, al zullen de meeste kijkers vooral op de actie wachten.

Michael Bay

Die kunnen hun lol op, want 13 Hours is geregisseerd door Michael Bay, bekend van onder meer de Transformers-films. Zijn films zijn doorgaans vrij ongenuanceerd en zitten vol met stoere oneliners, rondvliegende kogels en ontploffingen.

Dat valt in dit oorlogsdrama mee. De film is wel doorspekt met Amerikaans patriottisme. Amerikanen eren graag hun helden en de beveiligers krijgen in The Secret Soldiers of Benghazi alle lof toegezwaaid.

Over deze film

Titel

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Premiere

2016

Regisseur

Michael Bay

Acteurs & Actrices

John Krasinski, Pablo Schreiber, James Badge Dale, David Denman, Dominic Fumusa

Scenario

Chuck Hogan

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

VS/M/MA

Resolutie

1080i

Bekijk ook