Tip
2Doc: Gebroken

NPO 2

Documentaire

NPO 2 18 oktober 2021 20:30 - 21:30

Nan Rosens brengt verdriet om een verloren ouder in beeld

Na de scheiding van haar ouders verloor Rianne van de ene dag op de andere het contact met haar vader. Achttien jaar was ze ervan overtuigd dat hij haar niet meer wilde zien. Toen ze hem opzocht, ontdekte ze de waarheid. In de 2Doc: Gebroken zien we hoe dat eraan toegaat.

Voor een kind is het altijd verdrietig als ouders uit elkaar gaan, maar in een deel van de gevallen is de impact extra groot. Veel kinderen hebben na een scheiding namelijk geen contact meer met een van hun ouders, en dat is een situatie die kan voortduren tot ze volwassen zijn.

Nan Rosens

In haar documentaire Gebroken vertelt Nan Rosens de verhalen van Rianne en Frénk (van der Linden, journalist, red.), die terugkijken op de periode waarin hun ene ouder de andere op afstand hield. Rianne kreeg te horen dat haar vader geen contact met haar wilde. Pas veel later ontdekte ze dat haar moeder hierover loog. Op dezelfde manier was Frénk er jarenlang van overtuigd dat zijn moeder niets om hem gaf. Zowel Rianne als Frénk koos er later voor om zelf geen kinderen te krijgen.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

2Doc: Gebroken

Premiere

2021

Regisseur

Nan Rosens

Zender

NPO 2

Omroep

KRO-NCRV

Genre

Informatief

Subgenre

Documentaire

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook