Tip
Blauw bloed

NPO 2

Royaltyprogramma

NPO 2 16 oktober 2021 19:45 - 20:30

Koning Willem-Alexander krijgt nieuwe Bijbel uitgereikt

Als beschermheer van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap neemt koning Willem-Alexander in deze aflevering van Blauw bloed het eerste exemplaar van de vernieuwde Nieuwe Bijbelvertaling in ontvangst. Dat gebeurt in de Grote Kerk in Den Haag.

Koning Willem-Alexander neemt als beschermheer van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap het eerste exemplaar van de vernieuwde Nieuwe Bijbelvertaling in ontvangst. Er is ruim vier jaar gewerkt aan de herziening, en Blauw bloed is erbij als de koning de NBV21 krijgt overhandigd in de Grote Kerk in Den Haag.

Prins Andrew

Verder is er aandacht voor het proces tegen de Britse prins Andrew. Virginia Giuffre zegt twintig jaar geleden door hem en zijn vriend Jeffrey Epstein te zijn misbruikt. In 2009 trof ze al een schikking met de multimiljonair. De advocaat van prins Andrew stelt dat die het onmogelijk maakt om zijn cliënt nu nog aan te klagen. Daarbij ontkent Andrew het destijds 17-jarige vrouw seksueel te hebben misbruikt. Op 13 oktober was er weer een zitting.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

Blauw bloed

Aflevering

30 - De koning kent zijn gospel klassiekers

Premiere

2021

Presentator

Jeroen Snel

Zender

NPO 2

Omroep

EO

Genre

Informatief

Subgenre

Royaltyprogramma

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook