Tip
De grote kleine treinencompetitie

NPO 1

Spelshow

NPO 1 20 oktober 2021 20:35 - 21:35

De modelspoorbouwers duiken de geschiedenis in

De modelspoorbouwers van De grote kleine treinencompetitie gaan deze week aan de slag met historische thema's. In treinlandschappen verrijzen onder andere het Parijs van 1895, 's werelds eerste kerncentrale in 1954 en de val van de Berlijnse Muur in 1989.

In de tweede uitdaging van De grote kleine treinencompetitie moeten de teams keerpunten in de geschiedenis uitbeelden in een modelspoorbaan. Voor het Vlaamse jurylid en modelspoorexpert Evan Daes is dit zijn favoriete uitdaging. "Het is zo boeiend om je te verdiepen in een historisch thema, relevante onderwerpen uit te zoeken en die vervolgens in miniatuur na te bouwen."

De Berlijnse muur

Op een oppervlak van drie bij anderhalve meter verrijzen onder meer de val van de Berlijnse Muur en de opening van de eerste kerncentrale in 1954. "Het is een serieuze uitdaging om dit in drie dagen te verwezenlijken. De meeste bouwers zouden hier onder normale omstandigheden veel langer over doen, want eigenlijk is een modelspoorbaan nooit af." Marga van Praag is deze week gastjurylid.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

De grote kleine treinencompetitie

Aflevering

2 van 6

Seizoen

1

Premiere

2021

Presentator

André van Duin

Zender

NPO 1

Omroep

MAX

Genre

Amusement

Subgenre

Spelshow

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook