Downton Abbey is terug bij BBC First

Geplaatst op 13 Augustus, 10:02

Seizoen 5

Het vijfde seizoen van Downton Abbey start vanavond bij BBC First. Hoewel de moderne tijd haar intrede doet, zijn de onderlinge verwikkelingen in het Britse landhuis als vanouds.

In seizoen vijf van de succesvolle Britse dramaserie Downton Abbey start het leven in 1924. De moderne tijd breekt aan en dat heeft gevolgen voor zowel de bewoners als het personeel van het landhuis. En terwijl er dankzij Labour landelijk van alles verandert, vergaapt het personeel van Downton zich aan een heuse radio.

Carson in conflict

Alle oude bekenden zijn weer van de partij. Butler Carson (Jim Carter) mag een comité leiden voor een oorlogsmonument, maar raakt erdoor in conflict met zowel zijn broodheer Robert (Hugh Bonneville) als huishoudster Mrs. Hughes (Phyllis Logan).

Violet verliefd?

Op liefdesvlak staat het leven in het landhuis dit seizoen ook niet stil. Cupido richt zijn pijlen op met name een aantal prominente vrouwen uit de serie. Zou hij zelfs het hart van de oude weduwe Violet Crawley (Maggie Smith) sneller doen laten kloppen?

Edith en Marigold

Ondertussen ontwikkelt keukenhulp Daisy een wiskundeknobbel, wordt Jimmy ontslagen na een diefstal en ontdekt Lady Edith (Laura Carmichael) wat er met Michael is gebeurd. Heeft deze ontdekking gevolgen voor haar tot dan toe geheime relatie tot Marigold?

Downton Abbey zie je vanaf donderdag 13 augustus elke donderdag en vrijdag om 20:00 uur bij BBC First.