Tip
Help, mijn borsten staan online

NPO 3

Reportageserie

NPO 3 30 Juni 2020 22:10 - 23:05

Evi Hanssen in de wereld van sexting

Sexting, grooming, catfish en sextortion; tot een paar jaar geleden had niemand van deze termen gehoord, nu zijn ze aan de orde van de dag. Evi Hanssen neemt de kijker mee in de wereld van sexting.

De Vlaamse presentatrice Evi Hanssen duikt in de vierdelige docu-serie Help, mijn borsten staan online in de wereld van sexting. Het is onder jongeren tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om pikante selfies te versturen, maar deze komen helaas niet altijd in goede handen terecht. Afpersing en chantage zijn vaak het gevolg.

Eigen schuld?

Hanssen spreekt in haar serie met slachtoffers, daders, ouders en specialisten. Hanssen: "Slachtoffers van bijvoorbeeld sexting of grooming worden vaak verantwoordelijk gesteld voor hun eigen daden; ze worden door anderen als daders gezien. Hier moeten we als maatschappij aan werken. Het bespreekbaar maken is in ieder geval een goede eerste stap.”

Confrontatie

In de eerste aflevering spreekt Evi met slachtoffers Joline en Mia. Ook confronteert ze een 52-jarige 'groomer' die denkt een afspraak te hebben met een meisje van 14 jaar.

De reeks Help, mijn borsten staan online is eerder te zien geweest op de Vlaamse zender VIER.

Geen aflevering missen van Help, mijn borsten staan online? Download de gratis TVgids.nl-app

Kijk direct

Over dit programma

Titel

Help, mijn borsten staan online

Aflevering

1 - Sexting

Premiere

2019

Presentator

Evi Hanssen

Regisseur

Eric Goens

Zender

NPO 3

Omroep

BNNVARA

Genre

Informatief

Subgenre

Reportageserie

Land

B

Resolutie

1080i

Bekijk ook